Virksomheder skal inspireres af ny podcast

17.12.2020

Som en del af Sydjysk Verdensklasse kommer Erhvervshus Sydjylland også med en ny podcast. Den skal inspirere de sydjyske virksomheder til forretningsudvikling.

Den nye podcast hedder slet og ret Sydjysk Verdensklasse. Målet med podcasten er at inspirere til forretningsudvikling ved at lade eksperter og virksomheder dele taletid om relevante emner for sydjsyke virksomheder.

Allerede nu ligger der tre episoder og venter på at blive lyttet, og de er udarbejdet i samarbejde med Syddansk Universitet og Trekantområdet Danmark.

Du kan derfor møde professor Jan Stentoft, som er en af Danmarks førende eksperter inden for forsyningskæder, og han peger på, at der er ved at ske stort skifte i fokus – et paradigmeskifte – for alle, der arbejder med forsyningskæder.

Du kan også blive klogere på den regionale erhvervsudvikling, som lektor Mads Bruun Ingstrup fortæller om, hvor han ser nærmere på de forholdsvis nye erhvervhuse, erhvervsfremmereformen og de nye klynger.

Og du kan kaste dig ud i en dansk-engelsk hybrid podcast med deltage af institutleder Steffen Korsgaard og adjunkt Roberto Mora Cortez, som fortæller om hvordan virksomhedernes relationer er blevet udfordret i en coronatid, og ikke mindst hvad der er gode eksempler på bedre praksis under en corona-epidemi.

De tre første podcast er skabt i samarbejde med Trekantområdet Danmark, se mere på produktionscentrum.dk og Syddansk Universitets institut for entreprenørskab og relationsledelse.

- Det står alle frit for at henvende sig med idéer eller muligheder for samarbejde, og jeg har kun gode ting at sige om det samarbejde, vi har haft om de første tre episoder, fortæller Jesper Lunau, som er journalist i Erhvervshus Sydjylland.

- Vi kommer hovedsageligt til at lave selvstændige produktioner af podcast, men jeg går slet ikke af vejen for synergieffekter og samarbejdsprojekter.

Abonner allerede nu på de kommende episoder ved at søge på ”Sydjysk Verdensklasse” i din podcast-app. Så får du også besked, når der kommer nyt.

Sådan kommer du i gang

En podcast er en lydfil, som du via internettet på din mobiltelefon eller computer kan hente ned og lytte til, når det passer dig.

1. Download en podcast-app.
Har du en iPhone, er der allerede installeret en app til podcast (lilla ikon). Har du en Android telefon, skal du selv downloade og installere en podcast-app i Google Play. Der findes flere forskellige gratis versioner.

2. Find dine favoritpodcasts.
Søg podcasts frem via søgefunktionen i din podcast-app. Du kan søge på titler, f.eks. ”Sydjysk Verdensklasse” - eller på søgeord der interesserer dig. Vælger du at abonnere på en podcast, får du automatisk nye episoder i din podcast-app, når de udkommer.

3. Lyt med, når det passer dig.
Gå i 'biblioteket' i din podcast-app og find de podcasts, du har valgt at abonnere på. ”Tryk på podcasten og derefter den episode, du vil lytte til. God fornøjelse!