Vejledning om corona-kompensation

En række hjælpepakker er igen åbnet for at hjælpe virksomheder, der er økonomisk ramte af corona-restriktionerne.

De velkendte hjælpepakker er blevet forlænget, så det igen er muligt for virksomheder i hele landet at sende medarbejdere hjem med lønkompensation og søge om tilskud til de faste omkostninger.

Mange virksomheder har allerede været igennem proceduren ligesom også en række revisorer har været med på sidelinjen til udarbejdelse af den nødvendige dokumentation. Har du en revisor, anbefaler vi, at du tager kontakt for at lægge planen for brug af hjælpepakker.

Læs om hjælpepakkerne og søg kompensation

Den nyeste officielle information finder du altid på Virksomhedsguiden. Det er også her du kan læse mere om de enkelte hjælpepakker, samt finde ud af, hvorvidt det er relevant for dig at søge en eller flere kompensationer. Du finder Virksomhedsguiden her.

Læs mere og søg på Virksomhedsguiden

Hvis du tidligere her benyttet hjælpepakkerne...

Hvis du tidligere har benyttet en eller flere af hjælpepakkerne, anbefaler vi at du tager kontakt til din revisor, som det første, da han eller hun allerede er sat ind i de faktiske forhold omkring din virksomheds situation.

Har du yderligere brug for hjælp?

Her finder du en række nyttige links, der kan hjælpe dig med svar på dit spørgsmål:


Overblik og vejledning Coronavirus/covid-19:


Fastholdelse af medarbejderne:
  • Medarbejdere på uddannelse kan sikre virksomheden løntabsgodtgørelse (VEU eller SVU). En række uddannelsesinstitutioner tilbyder online undervisning, hurtig tilmelding og dermed også hurtigt medfinansiering af lønnen for virksomhederne. Særlige forløb er udviklet til hotel- og restaurationsbranchen. Kontakt Horesta for yderligere info.

Kontakt skolerne direkte:

Arbejdsfordeling kan være et godt alternativ til lønkompensationsordningen. Der er etableret ”smutveje” til at igangsætte Arbejdsfordeling under Corona. Læs mere her.


Brancheforeningerne hjælper også:
  • Dansk Erhverv
    Hos Dansk Erhverv finder du svar på en række praktiske og juridiske spørgsmål i forbindelse med virksomheders håndtering af coronavirus
  • Dansk Industri
    DI har samlet konkret rådgivning, nyheder og pressemeddelelser, links til relevant information hos bl.a. Sundhedsstyrelsen, Vækstfonden, Erhvervsstyrelsen, politiet og Udenrigsministeriet, og kontakter i DI. Der er særlig fokus på virksomheder/arbejdsgiver
  • Horesta
    Horesta opdaterer løbende deres hjemmeside med nyt for Hotel- og Restaurationsbranchen, herunder også hjælp til håndtering af de nye restriktioner.


Fandt du ikke det du ledte efter?

Udfyld vores kontaktformular med specifikationerne omkring din udfordring - så finder vi den rigtige forretningsudvikler til at hjælpe dig videre.

Klik her for at udfylde vores kontaktformular

mette_prof

Mette Skovgaard Stahl
Forretningsudvikler
+45 6188 4666
mss@ehsyd.dk

allan_prof

Allan Clausen
Forretningsudvikler
+45 4188 6641
acl@ehsyd.dk

per_prof

Per Rask Jensen
Forretningsudvikler
+45 2550 5324
prj@ehsyd.dk

jeanette_prof

Jeanette Kristensen
Forretningsudvikler
+45 6188 4669
jkr@ehsyd.dk