Corona genstartsprogram klar til de sydjyske virksomheder

06.05.2020

Erhvervshusene introducerer nyt tilskudsprogram, hvor virksomhederne kan få 25.000 kroner i tilskud til at rådgivning for at få lavet den rigtige genstartsplan efter Corona-krisen.

De af landets små og mellemstore virksomheder, der har været ramt af Corona-krisen, får nu en håndsrækning til at få genstartet butikken og sætte kursen mod vækst igen. Via erhvervshusenes nye CoronaGenstart program kan virksomhederne nemlig få 25.000 kroner i direkte tilskud til en ekstern rådgiver, der sammen med ledelsen kan udvikle virksomhedens egen genstartsplan.

- En klar strategi og en eksekverings-klar plan vil i rigtigt mange tilfælde gøre en positiv forskel for den enkelte virksomhed, når aktiviteterne skal genstartes efter nedlukningen af store dele af erhvervslivet. Med vores CoronaGenstart program bidrager vi til at gøre processen nemmere og mere fokuseret for virksomhederne, siger projektchef for Erhvervshus Sydjylland, Andreas Cæsar Møller Jensen.

CoronaGenstart programmet bygger på en bevilling fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. I alt er der nu 250 portioner på hver 25.000, som er klar til at blive kanaliseret ud i de mindre og mellemstore virksomheder.

Tilbud til virksomheder over hele landet

Kravet for at modtage tilskuddet er, at virksomheden i løbet af Corona-nedlukningen har mistet mindst 30 procent af sin omsætning. Virksomheden skal efter forløbet dokumentere, at der er udarbejdet en genstarts-plan efter en særlig skabelon, som programmet stiller til rådighed. Genstarts-planen skal have et perspektiv på op til et år.

Indsatsen koordineres af Erhvervshus Sydjylland, men CoronaGenstart programmet bliver tilgængeligt over hele landet via de øvrige erhvervshuse.

- Vores hensigt med programmet har været at gøre det så enkelt som muligt at koble sig på. Likviditet er selvfølgelig en faktor hos mange af virksomhederne lige nu efter mange ugers nedlukning, så derfor er der tale om et rent og direkte tilskud, hvor virksomhederne ikke selv behøver at have penge op af lommen, bortset fra et mindre administrationsgebyr, siger Andreas Cæsar Møller Jensen.

I kølvandet på Corona-krisen har Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse valgt at fokusere en del af de nationale erhvervsfremmemidler til at hjælpe de virksomheder, der har været sat i stå under Coronakrisen. Det er baggrunden for, at CoronaGenstart programmet er kommet i stand. Tilskuddet kan søges via erhvervshusene fra nu af, og indtil de 250 virksomheder er nået.

Fakta

Erhvervshusenes CoronaGenstart program

  • I alt ca. 6,3 mio. kr. til uddeling i 250 portioner á 25.000 hver
  • Tilskuddet skal gå til privat rådgivning med hensigt på at etablere en genstartsplan for virksomheden
  • Målgruppen er små og mellemstore virksomheder med optil 100 ansatte, og som har mistet mindst 30 procent af omsætningen under Corona-krisen
  • Indsatsen skal resultere i en genstartsplan med et perspektiv fra tre måneder til et helt år
  • En betingelse for bevillingen er, at virksomheden selv bidrager aktivt til genstartsplanen ved at investere timer i udviklingen

Andreas Cæsar Møller Jensen

Andreas Cæsar Møller Jensen

Speciale: Forretningsudvikling, internationalisering og bestyrelser

Se fuld profil