Positively Produced

En faktaside om Positively Produced - et udviklingsprojekt med fokus på bæredygtighed i fødevarebranchen

Projektet Positively Produced sætter fokus på øget bæredygtighed i fødevareerhvervet i Danmark og Tyskland. Erhvervshus Sydjylland er gået sammen med 11 tyske og danske partnere for at udvikle nye principper for bæredygtig produktion.

Fødevarevirksomheder og videninstitutioner i Syddanmark og Nordtyskland vil over de næste tre år fremme bæredygtigheden 360 grader rundt i fødevarebranchen – til gavn for virksomheder, forbrugere og miljøet. Projektets partner udarbejder:

  • Et bæredygtighedskompas: analyseværktøj til virksomheder og forbrugere, der viser produkters bæredygtighed
  • Læringsakademier: undervisning og viden til virksomheder og forbrugere
  • Et bæredygtighedsbrand: et label, der viser forbrugere produkternes bæredygtighed, så de kan træffe oplyste valg.
Hvem kan deltage

I første ombæring er projektets arbejde lavet af partnerkredsen bestående af danske og tyske fødevareproducenter og vidensinstitutioner.

Dernæst rekrutteres 24 danske og tyske virksomheder til at indgå i det videre udviklingsarbejde af bæredygtighed. Kontakt Marianne Danling på +45 25 50 53 07 / mdn@ehsyd.dk for at høre nærmere.

Projektet varer fra 2018-2021 og du kan læse mere om projektet her.

Sidst opdateret: 08.01.2021