undersidebanner_nyheder

Øvrige arkiverdivider_undersideboks_sortunderside_profilen

underside_virksomhedscases

underside_inspiration

eksport2021

Ny eksportanalyse viser opsigtsvækkende tal for sydjyske virksomheder

03.06.2021

’Sydjysk Eksport 2021’ kortlægger for første gang eksporten for de sydjyske virksomheder. Undersøgelsen viser blandt andet, at hver tredje SMV’er har eksport, men potentialet er langt større

Læs mere

danskmjod

Humlen ved succesfuld eksport

03.06.2021

Michael Brogaard, indehaver af Dansk Mjød, skaber millionoverskud på eksport af et ærkedansk brand. Samtidig investerer han massivt i at finde den helt rette samarbejdspartner i de mere end 25 lande

Læs mere

undervisningsmateriale

Nu skal bæredygtig mad på skoleskemaet

20.05.2021

Undervisningsmaterialer til 7., 8. og 9. klasse skal give teenagere viden og forståelse for produktionen af bæredygtige fødevarer. Det skal fremme de bæredygtige valg hos fremtidens forbrugere.

Læs mere

klimaboost2021web

Jagten på Årets Klimaiværksætter 2021 går i gang

22.04.2021

Landets seks erhvervshuse er blandt arrangørerne, når Årets Klimaiværksætter for kåres for anden gang til september. Kandidater til titlen og præmien på 250.000 kr. kan nu melde sig ind i kampen. Vinderen findes den 3. september i forbindelse med det nationale klimafolkemøde i Middelfart.

Læs mere

digianalyse

Hver anden sydjyske virksomhed er lavt digitaliseret

22.04.2021

De praktiske barrierer for at digitalisere er blevet færre i løbet af de sidste to år. Alligevel har omkring hver anden virksomhed i Sydjylland stadig en lav digitaliseringsgrad. Det viser en ny analyse fra Erhvervshus Sydjylland.

Læs mere

Vækstteam

Slutspurten er sat ind for det nye Vækstteam Sydjylland

22.04.2021

Netop som starten er gået, er slutspurten ved at blive sat ind for det hurtigtarbejdende Vækstteam, der skal komme med forslag til, hvordan Sydjylland kan sætte turbo på grøn omstilling i de kommende år.Læs mere

mikkeljohansen

Regional forpost skal styrke sydjysk innovation

12.04.2021

Små og mellemstore virksomheder skal blive bedre til at se mulighederne for at samarbejde om innovation. Det vil en ny indsats bidrage til.

Læs mere

Erhvervshuset

Forventningerne øges til erhvervshusene

07.04.2021

Erhvervsministeriet og Kommunernes Landsforening har indgået en ny aftale om rammerne for erhvervshusene frem til 2023. Nu skal der blandt andet endnu mere fokus på grøn om stilling og digitalisering, ligesom erhvervshusene skal løfte sit kendskab blandt virksomhederne.

Læs mere

it_sikkerhedsrisiko

Flere bør tjekke risiko for IT-angreb

07.04.2021

2 ud af 5 små og mellemstore virksomheder har et utilstrækkeligt IT-sikkerhedsniveau. Et nyt risikovurderingsværktøj skal hjælpe med at foretage en grundlæggende IT-risikovurdering, så flere virksomheder kan øge sikkerhedsniveauet.

Læs mere

naturmaelk

Ny aftale sætter turbo på bæredygtig mad

25.03.2021

Et bæredygtighedskompas til fødevareproduktion er på vej til begge sider af den dansk-tyske grænse. Det anerkendte schweiziske institut SFS har indgået en aftale med projektet Positively Produced, og det vækker glæde hos partnerne i projektet.

Læs mere

envothermpris

Vinder DI-pris for at vise vej gennem krisen

11.03.2021

Envotherm i Vojens har netop modtaget DI Sønderjyllands Initiativpris 2020 med den særlige begrundelse, at de har taget initiativer, som har bragt virksomheden godt gennem pandemi-krisen

Læs mere

Pernille Erichsen

Distanceledelse er kommet for at blive

25.02.2021

Webinar: Hjemmearbejde og distanceledelse behøver ikke at betyde tristhed og lavere produktivitet. Det var det opmuntrende budskab, da Erhvervshus Sydjylland lagede båndbredde til et webinar om emnet.

Læs mere

Post Corona

Coronaen kræver nye veje

11.02.2021

I Erhvervshus Sydjylland har det nye år været præget af de mange corona-henvendelser. Den vigtigste opgave er at bidrage til en forretningsudvikling, som rækker ud over den nuværende krise og samtidig få virksomhederne sendt i den rigtige retning i forhold til den akutte hjælp.

Læs mere

Franz og Bjarne Mazur

Mazur AV scorer hæder som ’Årets Sydjysk Verdensklasse 2020’

25.01.2021

Lyd- og lys-firma fra Kolding er trådt ud af den normale kerneforretning og har i stedet kastet sig over streaming af møder og events under Corona-krisen. ”Det er fleksibilitet i sydjysk verdensklasse’, mener Erhvervshus Sydjylland, som hædrer virksomheden med en helt ny pris.

Læs mere

Nytårskur 2021

Erhvervshuset gjorde status ved velbesøgt nytårskur

25.01.2021

Erhvervshus Sydjylland lever generelt op til forventningerne, men der er masser af opgaver forude. Det var konklusionen, da erhvervshuset inviterede til online nytårkur.

Læs mere

Brexit

Brexit er ikke enden

21.01.2021

De første tal fra Erhvervshus Sydjylland peger på, at virksomhederne som har eksport til Storbritannien, ikke er synderligt mærket. Jacob Chr. Nielsen, CEO i Erhvervshuset er optimistisk på virksomhedernes vegne.

Læs mere

Carsten Jespersen

”Vi skal passe på, at vi ikke taler fremtidens engelske marked ned”

19.01.2021

Trods forvirrende kommunikation fra EU og England under Brexit, ser ventilationsvirksomheden KE Fibertec fra Vejen lyst på fremtiden i det engelske. En justering af forretningsmodellen har allerede båret frugt.

Læs mere

iba

Digitale uddannelser øger efterspørgsel

03.12.2020

Et solidt digitalt setup giver nye muligheder for efteruddannelse. Siden corona-nedlukningen af Danmark i marts 2020 har IBA i Kolding tilbudt en fleksibel onlineløsning på al uddannelse, og det har øget efterspørgslen.

Læs mere

Ulrik I

Sydjyske kommuner springer højt

03.12.2020

Tre sydjyske kommuner er højdespringere og med i top ti i DI’s årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Vejen er Danmarks nr. 2.

Læs mere

ibcfacade

Udnyt ventetid og efteruddan dig. Start i morgen

18.11.2020

Aflyste arrangementer, stille dage eller corona-selv-isolation på grund af risiko for smitte rammer mange virksomheder i kølvandet på corona-virussens smittetal og restriktioner. Hos IBC i Kolding tilbyder man dag til dag adgang til opkvalificering eller efteruddannelse.

Læs mere

Eksport giver vinger

Øget eksport skal give sydjysk erhvervsliv vinger

05.11.2020

Erhvervshusene lancerer nu sammen med en række partnere et ambitiøst vidensprogram, som skal løfte eksportevnen hos sydjyske virksomheder.

Læs mere

Philipp Schröder

En (ek)sport for professionelle

04.11.2020

De største og mest professionelle virksomheder har størst succes med eksport. Men almindelige SMV'er kan også sagtens være med og kan blive store og succesfulde gennem eksport. Det var konklusionen, da erhvervshusene med Midtjylland og Sydjylland i spidsen inviterede til eksportwebinar d. 30 oktober.

Læs mere

Covidchange

Nu er der 100 mio. kr. til omstilling af hårdt ramte virksomheder

22.10.2020

Ny støttepulje for virksomheder, der er hårdt ramt af Corona-nedlukningen, åbner for ansøgninger den 30. oktober 2020. Puljen har særligt fokus på virksomheder inden for turisme- og oplevelseserhverv, men alle virksomheder, der er oplever alvorlige problemer som følge af COVID-19-pandemien, inviteres til at søge på tværs af geografi og brancher.

Læs mere

eksport

Zoom ind på din eksport, og bliv klar til næste skridt

22.10.2020

Eksporten er i fokus i tre højaktuelle og gratis Zoom-webinarer fra Erhvervshus Sydjylland.

Læs mere

Eksportwebinar

Webinar skyder nyt eksportprogram for SMV’er i gang

08.10.2020

Du kan møde fremtidsforsker Anne Skare Nielsen og eksportguru Philip Schröder d. 30. oktober ved et gratis webinar, som skyder det nye eksportprogram SMV:International i gang.

Læs mere

Formand Henrik Frandsen

Sydjylland bliver kraftcenter for Energi- og miljø-innovation

08.10.2020

Forsknings- og uddannelsesministeriet har udpeget 10 nye erhvervsklynger, som skal bygge bro imellem erhvervslivet og forskningsmiljøerne indenfor de vigtigste danske styrkepositioner. Hovedkontoret for miljøklyngen bliver placeret i Sønderborg, mens hovedparten af energiklyngens ressourcer deles imellem Fredericia, Esbjerg og Sønderborg.

Læs mere

indu_uge

Industriens Uge udvides på grund af corona

07.10.2020

Trekantområdet Danmark har i de seneste fire år afholdt Industriens Uge i uge 44. Det har normalt været en række arrangementer med fokus på industri, karriere og uddannelsesmuligheder.

Læs mere

Thomas Terney

Så er der webinarer for ejerledere

24.09.2020

Udvikling er et stigende krav til landets mange ejerledede virksomheder. Nu kan du som ejerleder sætte gang i din virksomheds udviklingsproces via en spændende, aktuel og gratis webinar-række.

Læs mere

Copenhagen Fashion Week

Ingen modeuge uden bæredygtig kollektion

24.09.2020

Fra 2023 skal kollektionerne på Copenhagen Fashion Week leve op til krav om bæredygtighed, hvis de skal udstilles. Et gratis rådgivningsforløb tilbydes allerede nu til tøjindustrien fra Dansk Design Center.

Læs mere

design1

Efteruddannelse i design vil give vækst

10.09.2020

230 virksomheder har vurderet, at designtænkning kan forbedre omsætningen med næsten 80 millioner kroner. Den vurdering kommer de med efter at have gennemført et kort, gratis forløb på Designskolen i Kolding.

Læs mere

Klimaboost2020

”Den nye Pasteur” fra Aalborg er årets klimaiværksætter

10.09.2020

I et felt af seks skarpe finalister trak virksomheden Lyras det længste strå, da landets seks erhvervshuse for første gang dystede om at levere ”Årets klimaiværksætter”. Med titlen følger 250.000 kr. fra Middelfart Sparekasse til den fortsatte udvikling af virksomheden samt løbende sparring det kommende år.

Læs mere

Carsten Molbye

Nyt tilskudsprogram for ejerledere

27.08.2020

For Sydjyllands mange ejerledere er deres virksomhed gerne deres vigtigste aktiv. Nu kan de få tilskud til professionel rådgivning om, hvordan de gør deres virksomheder mere værd.

Læs mere

thomas_aguardio

Finalister i KlimaBoost 2020 er fundet

27.08.2020

Vejle-virksomhed skal repræsentere Sydjylland i konkurrencen om at blive Danmarks skarpeste klima-iværksætter. Førstepræmien er 250.000 kr.

Læs mere

klimavenlig_mad

Få afprøvet og finansieret din klimavenlige mad

13.08.2020

Nu får syddanske fødevarevirksomheder en ekstra hjælp til at udvikle nye klimavenlige fødevarer sammen med fødevaregiganten Coop og Danmarks grønne tænketank CONCITO

Læs mere

edih

Udvælgelse af kandidater til European Digital Innovation Hubs

13.08.2020

Klynger, Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter (GTS´ere), viden- og forskningsinstitutioner kan nu melde sig til et europæisk netværk, de såkaldte European Digital Innovation Hubs.

Læs mere

tommy_ahlers

Er Danmarks mest lovende grønne iværksætter fra Sydjylland?

30.06.2020

Danmarks seks erhvervshuse går nu på jagt efter Danmarks mest lovende grønne iværksætter via konkurrencen ’KlimaBoost 2020’. Vinderen bliver fundet på Klimafolkemødet i Middelfart i starten af september og løber med en pris på 250.000 kr., sponsoreret af Middelfart Sparekasse.

Læs mere

VJ Rørteknik i Esbjerg

Fuldt blus på besøgene i virksomhederne

25.06.2020

Corona-krisen aflyste stribevis af fysiske besøg i virksomhederne. Erhvervshus Sydjyllands forretningsudviklere har siden begyndelsen af juni kørt ud til virksomheder igen, og vi tog med på tur for at opleve, hvad erhvervshuset hjælper med i en almindelig uge i juni.

Læs mere

rethinkthefuture

Ny leder? Få bedre resultater med en god overgang

11.06.2020

Alle virksomheder skal før eller siden skifte leder og der forefindes flere muligheder for at finde rådgivning omkring tiden før lederskiftet. Vi har set nærmere på et udviklingsforløb, som hjælper virksomheder igennem processen.

Læs mere

nethandel-stock

Coronakrisen har haft effekt på e-handlen

28.05.2020

En analyse af e-handlen fra Foreningen for Dansk Internethandel peger på en varig stigning i e-handlen på grund af coronakrisen.

Læs mere

aabenraashop

Aabenraashop.dk er læreplads for butikker

28.05.2020

46 butikker er med i Business Aabenraas webshop, som giver kunderne mulighed for at handle lokalt. På samme tid får digitalt-uerfarne virksomheder support og hjælp til at komme i gang.

Læs mere

eksportpakkeesbjerg

Omfattende eksportpakke er klar

28.05.2020

Udenrigsministeriet har lanceret en række nye initiativer, der skal sikre danske virksomheder hjælp til at genoprette eksporten i takt med, at verden åbner op. Samtidig øges indsatsen for at tiltrække udenlandske investeringer til Danmark.Læs mere

engelbrecht facade

Engelbrecht biler fik bedre april end ventet

14.05.2020

Salgstallene for biler er ikke set lavere i 10 år på landsplan ifølge Autobranchen Danmark, men i Middelfart har Hardy Engelbrecht igen kunder i butikken og har i april ansat to mekanikere og en lagermand.

Læs mere

koldingfjord-hotel

Hotel lukket ned: Uddanner ansatte online

14.05.2020

78 medarbejdere har været hjemsendt siden midten af marts på Hotel Koldingfjord. Men tiden er blevet udnyttet til opkvalificering og efteruddannelse, mens hotellet bliver renoveret.

Læs mere

CBS-forventningsindeks

Forsigtigt håb spreder sig i virksomhederne

11.05.2020

Flere virksomheder ser nu en smule mere optimistisk på forventningerne til resten af 2020 og 2021, end de gjorde for få uger siden. Det viser et nyt forventningsindeks fra Copenhagen Business School (CBS). Det er dog værd at bemærke, at fremgangen sker fra et dystert udgangspunkt.

Læs mere

Corona-krise vender forventninger på hovedet

Corona-krisen vender forventningerne på hovedet

07.05.2020

7 ud af 10 sydjyske virksomheder forventer fald i omsætning og et dårligere årsresultat i 2020. Det går stik imod det, virksomhederne sagde kort tid inden, at Corona-krisen lukkede Danmark ned.

Læs mere

coronagenstart

Corona genstartsprogram klar til de sydjyske virksomheder

06.05.2020

Erhvervshusene introducerer nyt tilskudsprogram, hvor virksomhederne kan få 25.000 kroner i tilskud til at rådgivning for at få lavet den rigtige genstartsplan efter Corona-krisen.

Læs mere

Vivian Hedes hjemmeside

Ingen kompensation – kan det virkelig passe?

05.05.2020

Dansk kosmetolog med forretning i Kollund, men adresse syd for grænsen, undrede sig, da hendes ansøgning om kompensation for tabt omsætning blev afvist i ansøgningssystemet. Kunne det nu passe? Nej, det kunne det ikke, og nu er fejlen i systemet rettet.

Læs mere

mona

Smagen af svære tider

03.05.2020

Mona Nissen Bach hjælper sydjyske fødevarevirksomheder med udvikling og vækst i sit virke som projektleder i Erhvervshus Sydjylland. Som tidligere succesuld restauratør trækker hun på sine egne erfaringer og knowhow til at vejlede fødevarevirksomheder gennem corona-krisen.

Læs mere

voxpop_direktoerer

Lokal erhvervsservice: Optimismen er intakt

02.05.2020

Vi har taget temperaturen på corona-stemningen hos de lokale erhvervsservice i tre af de sydjyske kommuner. Trods store udfordringer under coronakrisen er optimsimen stadig intakt.

Læs mere

mona

Smagen af svære tider

02.04.2020

Mona Nissen Bach gik fra at være succesfuld restaurantejer til at hjælpe sydjyske fødevarevirksomheders udvikling og vækst i sit virke som projektleder i Erhvervshus Sydjylland. Nu bruger hun sine erfaringer til at vejlede fødevarevirksomheder gennem corona-krisen.

Læs mere

loenkompensation

Nu kommer hjælpen til fyringstruede lønmodtagere

25.03.2020

Onsdag åbnede lønkompensationsordningen, så virksomheder kan få støtte til at hjemsende medarbejdere i stedet for at fyre dem.

Læs mere

arbejde_hjemmefra

Gode råd til at arbejde hjemmefra

19.03.2020

Mange er sendt hjem for at arbejde hjemmefra, men hvordan får man den mest optimale hverdag, når der ikke er kantine, kollegaer eller kaffeautomat?

Læs mere

corona_virksomhedguiden

Virksomhedsguiden leverer corona-overblikket

19.03.2020

Erhvervsstyrelsens samlede vejledningsplatform for virksomheder, Virksomhedsguiden, har samlet en masse relevant information for virksomheder om Covid 19.

Læs mere

arbejde_hjemmefra_2

Åbent erhvervshus i et corona-lukket land

12.03.2020

Erhvervshus Sydjylland er gået digitalt og har haft travlt, siden det meste af Danmark lukkede ned på grund af coronakrisen sidste onsdag

Læs mere

beredskab_udvidet

Erhvervshuset udvider corona-beredskab

12.03.2020

Et større beredskabsteam og udvidede åbningstider er Erhvervshus Sydjyllands nyeste svar på corona-krisen. Så nu kan corona-ramte virksomheder få vejledning fra erhvervshuset ugens syv dage fra kl. 6 til 22.

Læs mere

coronaberedskab_2

Erhvervshus opretter corona-beredskab til sydjyske virksomheder

12.03.2020

Erhvervshus Sydjylland står klar med sparring og vejledning til virksomheder, der er akut udfordret af coronakrisen

Læs mere

Corona

Vær klar til virkeligheden efter Corona

05.03.2020

Corona-virussen har lukket fabrikker i Kina, og det skaber problemer for danske virksomheder med datterselskaber i Kina eller med kinesiske underleverandører. Nu skal de holde sig klar for at komme forrest i køen, når det igen bliver sikkert at rejse til Kina.

Læs mere

forside_erhvervsfremmestrategi

Ny samlet strategi for dansk erhvervsfremme

05.03.2020

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har netop offentliggjort strategien Erhvervsfremme i Danmark 2020-2023. Strategien sætter rammen om den decentrale erhvervsfremmeindsats i de næste fire år og stiller blandt andet skarpt på de kommende års indsats for at fremme vækst og udvikling i små og mellemstore virksomheder i Sydjylland.

Læs mere

ugefireivaerksaettere

Vejledning til iværksættere: Det er ikke ’one size fits all’

22.01.2020

Det kræver en smidig arbejdsdeling imellem lokale erhvervsservices og erhvervshusene, når de danske iværksættere søger sparring og vejledning. For der er stor forskel på de forskellige iværksætteres ønsker og behov.

Læs mere

onlinesalg1_3

Sådan skaber du vækst via onlinehandel – seminar

08.01.2020

Vil du blive klogere på Amazon, Alibaba og eBays stigende rolle i onlinehandlen og finde ud af, hvordan du vælger den rette platform til din forretning? Så bør du overveje at deltage, når Erhvervshus Sydjylland sammen med Erhvervshus Fyn inviterer til seminar om onlinehandel.

Læs mere