undersidebanner_nyheder

Øvrige arkiverdivider_undersideboks_sortunderside_profilen

underside_virksomhedscases

underside_inspiration

corona-virusVær klar til virkeligheden efter Corona

Corona-virussen har lukket fabrikker i Kina, og det skaber problemer for danske virksomheder med datterselskaber i Kina eller med kinesiske underleverandører. Nu skal de holde sig klar for at komme forrest i køen, når det igen bliver sikkert at rejse til Kina.

Læs mere >

divider-stiplet-sort
cgopm
Millioner til grøn omstilling i sydjyske virksomheder

Sydjyske virksomheder får nu en håndsrækning til at komme i gang med grøn omstilling. Det sker som via et nyt landsdækkende tilskudsprogram. Nøgleordet er cirkulær økonomi, som er afgørende, hvis Danmarks skal nå sine klimamål.

Læs mere >

divider-stiplet-sort
grunewoche
Grüne Woche - en smagsrejse gennem verden

Mere end 50 lande deltog i 2020 på Grüne Woche, som er en årligt tilbagevendende messe i Berlin. Den har eksisteret siden 1926 og havde i år 450 stande med fødevarer. Omdrejningspunktet på messen er fødevarer, landbrug og havebrug.

Læs mere her >

divider-stiplet-sort

ac_brexitartikel_nyhedssideTilskudsprogram parat til at hjælpe brexit-ramte virksomheder

Storbritannien er nu officielt ude af EU, og nu gælder en overgangsaftale frem til 31. december 2020. Derfra er det aldeles uklart, hvilke regler og bureaukratiske udfordringer de danske virksomheder vil møde. Men landets seks erhvervshuse er klar med et tilskudsprogram, som sikrer ekspertrådgivning til virksomhederne.

Læs mere >

divider-stiplet-sort
welfare_margFå støtte til at udvikle ny teknologi til velfærdsområdet

Social- og sundhedssektoren står over for store udfordringer de kommende år, og OPI-puljen er en unik mulighed for at skabe løsninger i samarbejde mellem det offentlige og erhvervslivet.

Læs mere her >

ivaerksaettereuge4

Vejledning til iværksættere: Det er ikke ’one size fits all’

Det kræver en smidig arbejdsdeling imellem lokale erhvervsservices og erhvervshusene, når de danske iværksættere søger sparring og vejledning. For der er stor forskel på de forskellige iværksætteres ønsker og behov.

Læs mere >

divider-stiplet-sort
zispa_nyhedslisteIT er et værktøj til at skabe gode kundeoplevelser

De gode kundeoplevelser er fokus hos digitaliseringseksperterne Zispa. Vi satte partner Frank Helbo Christensen i stævne for at blive klogere på, hvordan man egentlig fjerner manuel administration og skaber større overskud.

Læs mere >

divider-stiplet-sort
consortio_nyhedslisteForældet IT kan blive dyrt

Mange virksomheder har skjulte omkostninger og opbygger gæld til fremtiden, når de ikke opgraderer eller skifter de gamle IT-løsninger ud med nye. Det siger Claus Rasmussen, direktør hos Microsoft ERP partneren Consortio IT.

Læs mere >

divider-stiplet-sort
damsgaard_nyhedsside
En hel generation af SMV’er truet af manglende digitalisering

Digitale kompetencer er en mangelvare hos de danske virksomheder. Det viser en undersøgelse i kølvandet på efterårets Google Succes Online tour. Især de små ejerledede virksomheder i kommunerne er i fare for at blive efterladt på perronen af det digitale lyntog, mener formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

Læs mere >

divider-stiplet-sort

loevenshule_valentin_nyhedsside
Løvens Hule skaber gennembrud i Sønderborg-virksomhed

For et lille år siden spillede Jan Valentin højt spil i Løvens Hule med en værdiansættelse på 60 mio. kr. for sin opfindelse. Men selv om han ikke fik investorer, drøner hans patenterede baksystem til lastbiler afsted uden bremseklodser.

Læs mere >

divider-stiplet-sort

ac_brexitartikel_nyhedsside
Hjælpen er klar til brexit-ramte virksomheder

Resultatet af det britiske parlamentsvalg betyder med stor sandsynlighed, at Storbritannien officielt udtræder af EU 31. januar. Erhvervshusene står klar med støtte til de danske virksomheder, der bliver påvirket – både til afdækning af udfordringer og muligheder i forbindelse med den nye handelssituation.

Læs mere >

divider-stiplet-sort

esbjerghavn_brexitartikel_nyhedsside

Det britiske valg får danske virksomheder på stikkerne
Med gårsdagens valgresultat i Storbritannien og den kæmpe sejr til Boris Jonsson kommer danske virksomheder nu i hurtigt handle-gear.

Læs mere >

divider-stiplet-sort
braungart
Cradle-to-cradle guru roser sydjysk bæredygtigheds-projekt

Cradle-to-cradle guruen Michael Braungart lagde vejen forbi, da det nye TASTE projekt holdt åbningsseminar. Og selv om, TASTE projektet næppe er vejen til en verden helt uden affald, som er målet i cradle-to-cradle tankegangen, så havde professoren ros til det nye dansk-tyske samarbejdsprojekt.

Læs mere >

divider-stiplet-sort

rene
Erhvervshus Sydjylland ansætter økonomichef

René Poulsen får ansvaret for at opbygge Erhvervshus Sydjyllands økonomifunktion.

Læs mere >

divider-stiplet-sort

tv2ivaerksaettere

TV2-deltagelse får solen til at skinne over Kolding-iværksættere

Deltagelsen i TV2’s ’Vejen til Seier’ har betydet gennembrud for de to Kolding-iværksættere Admir Klapija og Nevres Pasalic fra Sun & Safe og deres nye løsning til hotelbranchen.

Læs mere >

divider-stiplet-sort

taste
Nyt projekt skal gøre bæredygtighed konkret i dagligdagen

I fremtiden skal det være nemmere for forbrugerne at sætte gaflen i fødevarer, som er bæredygtigt produceret. Med det nye dansk-tyske samarbejdsprojekt, TASTE, der netop er blevet lanceret, sætter nordtyske og syddanske virksomheder sig sammen med partnere for at oplyse vejen til bæredygtige valg i dagligdagen for både forbrugere og virksomheder.

Læs mere her >

divider-stiplet-sort

grossist

Alarmklokkerne bimler for grossist-virksomhederne

I en ny rapport om engrosbranchen fastslår Dansk Industri, at danske grossistvirksomheder står overfor massive udfordringer, hvor der er brug for at gribe den accelererende digitalisering. Rikke Boel Olesen fra Erhvervshus Sydjylland har gode råd.

Læs mere her >

divider-stiplet-sort

oversigt_erhvervsklima
Giver det overhovedet mening at sætte tal på kommunernes erhvervsvenlighed?

Landets kommuner scorer vidt forskellige resultater i Dansk Industris og Dansk Byggeris undersøgelser af erhvervsvenligheden. Billund er både nr. 1 og 24, men forklaringen er helt naturlig, påpeger de to erhvervsorganisationer.

Læs mere her >

divider-stiplet-sort

webinar_brexit
Brexit: Der bliver en deal

Storbritannien træder ud af EU. Om det bliver på vilkår lignende Norge eller Canada, bliver bl.a. afgjort af det kommende parlamentsvalg i landet. Det var konklusionen på et webinar, arrangeret af bl.a. Danish Export Association og erhvervshusene.

Læs mere her >

divider-stiplet-sort
dkbnk
Banken suger inspiration fra iværksættere

Danske Bank prioriterer kontakten til iværksættere højt. Ikke så meget for at skabe bankforretning her og nu, men for at forstå og forberede sig på fremtidens forretningsmodeller..

Læs mere her >
divider-stiplet-sort
akagerietIvæksætteri: Kagemager siger nej til tunge og lange forløb

Anita Sali Nielsen, konditor og kvinden bag det succesfulde Kageriget i Holsted, har kastet sig over endnu et iværksættereventyr. Hun ønsker nærværende iværksætterservice.

Læs mere her >divider-stiplet-sort

csrprizeTre sydjyske virksomheder er indstillet til CSR-pris

Et VVS-firma, en dyrepark og en golfklub fra Sydjylland er med i kapløbet om CSR People Prize 2019, der hylder en dansk virksomhed, som gør en ekstraordinær indsats for at tage et socialt ansvar.

Hvem er de tre virksomheder >

divider-stiplet-sort

thurmerDen drift-fokuserede virksomhedsleders tid er forbi

Direktøren for Thürmer Tools, Erick Thürmer, var ikke kommet til HI messen for at stryge virksomhederne med hårene. Fra scenen leverede han en række anderledes og ind imellem provokerende budskaber, da han blandt andet erklærede den drifts-fokuserede virksomhedsleders tid for ovre.

Erick Thürmer, direktør for Thürmer Tools holdt oplæg på dette års HI-Tech & Industry messe...Læs mere

divider-stiplet-sort

masterclass

Køb en virksomhed, og sig farvel til lønmodtager-livet

Drømmer du om at springe ud som selvstændig, behøver du ikke bygge det hele op fra bunden. Stephan Scheelke fra Løgumkloster overvejer at købe en virksomhed i stedet for at fortsætte sin erhvervskarriere som lønmodtager. Og det behøver ikke kræve millioner på lommen.

Mange drømmer om det selvstændige liv og går med en iværksætter i maven...Læs mere

divider-stiplet-sort

brexitErhvervshus Sydjylland klar med støtte til Brexit-ramte virksomheder

Erhvervshus Sydjylland sætter nu gang i et vejledningsprogram for sydjyske virksomheder, der ser en trussel i et muligt brexit.De sydjyske virksomheder er lige så usikre på udfaldet af brexit som alle andre...

Læs mere

divider-stiplet-sort

speedwayErhvervslivet elsker sport og speedway

Weekenden bød på for første gang i 17 år på et VM-løb på dansk speedways nationalstadion i Vojens. Det var samtidig premiere på en nyskabelse. For første gang i den sydjyske speedwayhistorie er der nemlig skabt et stærkt sponsor- og erhvervsnetværk omkring den ædle knallertsport.

Ambitionerne er tårnhøje i Vojens Speedway Center, der blev grundlagt i 1975 af Ole Olsen.... Læs mere

divider-stiplet-sort

huxiHede, humor og Huxi under teltdugen

Et fyldt telt med 200 fremmødte var i en bagende sensommervarme på plads, da radio- og tv-vært Huxi Bach skruede op for debatten om, hvad der skal kendetegne fremtidens erhvervsliv i Sydjylland.

Var man mødt op til Åbent Hus og debatarrangement i Erhvervshus Sydjylland med forventning ... Læs meredivider-stiplet-sort

Google havde fuld bus i Fredericia

Sydjylland mødte talstærkt op, da Google Succes Online turen lagde vejen forbi Fredericia og Aabenraa hhv. d. 18. og 19. september.

Læs meredivider-stiplet-sort

Sydjyske virksomheder tager hul på FN's verdensmål

Verdensmålene inspirerede til bæredygtig udvikling hos de sydjyske virksomheder, da Erhvervshus Sydjylland onsdag d. 11. september 2019 afholdt vækstbriefing i samarbejde med Deloitte og Advice.

Læs meredivider-stiplet-sort

”Det her virker for virksomhederne”

Michael Dinesen erhvervskonsulent i Business Aabenraa er overrasket over, hvor hurtigt det nye samspil med Erhvervshus Sydjylland om virksomhederne er kommet til at fungere. Dekoprint i Padborg har på rekordtid vendt en ellers truende udvikling.

Læs meredivider-stiplet-sort