Løvens Hule skaber gennembrud i Sønderborg-virksomhed

18.12.2019

For et lille år siden spillede Jan Valentin højt spil i Løvens Hule med en værdiansættelse på 60 mio. kr. for sin opfindelse. Men selv om han ikke fik investorer, drøner hans patenterede baksystem til lastbiler afsted uden bremseklodser.

 

- Det her er fantastisk. Fra en til 22 mand på 10 år. Bum! Det er en iværksætterhistorie lige efter bogen.

Jesper Buch, en af de fem løver i sidste sæson af DR’s Løvens Hule var mere eller mindre blæst bagover, da Jan Valentin, ejer af JVJ Maskinteknik, og hans revisor Sandie Frank-Jessen præsenterede deres patenterede opfindelse ’Loading Dock Protector’, som stopper lastbiler, når de bakker.

- Hvis ikke vi havde været med i Løvens Hule, havde vi ikke fået det her gennembrud, siger Jan Valentin.

Springbræt uden millioner

Sønderjyden gik uimponeret til værks, da han stod overfor de fem løver. Han var urokkelig på værdiansættelsen på 60 mio. kr. og holdt fast i, at han kun var klar til at afgive 2,5 % for en investering på 1,5 mio. kr.

- Men er du 60 mio. kr. værd i dag? udfordrede Jesper Buch og konstaterede, at der endnu ikke var ordrer i bogen.

- Nej, men det er min idé, lød det stålfaste svar fra Jan Valentin.

Selv om han ikke fik investorerne med, så har han fået alt det ud af deltagelsen, som han kunne drømme om.

- De største internationale logistik-, rampe- og portfirmaer samt lufthavne kontaktede os efterfølgende. Og vi er også blevet kimet ned af investorer, siger Jan Valentin, der ligeledes fik 350.000 visninger på LinkedIn.

Markedsføringsfremstød

Løvens Hule-deltagelsen har været et enestående og ubetaleligt markedsførings-stunt for Jan Valentin.

Godt nok måtte han i tv-programmet affinde sig med at blive karakteriseret som en noget egenrådig herre, som løverne vidste kunne blive vanskelig at slås med, så er den sønderjyske iværksætter meget opmærksom på at række ud efter hjælp. Det gælder bl.a. også de muligheder, som er til rådighed gennem landets erhvervshuse.

- Jeg får rigtig meget ud af den sparring, som jeg får fra Jesper (Jesper Holst-Egede, forretningsudvikler, Erhvervshus Sydjylland, red.). Han kan hjælpe mig med at afdække, hvordan vi bedst muligt får vores produkt ud i verden, siger Jan Valentin.

Lige nu ligger der bl.a. en ansøgning hos EU støtte-programmet EIC Accelerator, som giver virksomheder med et nyt produkt mulighed for at få det testet internationalt, kombineret med en markedsanalyse.

- Indtil videre har vi været selvfinansierende, men det er rigtig godt, at vi også kan hente midler, som hjælper os med at slå igennem internationalt. Nu er det planen, at vi får testet markedet i Frankrig og Tyskland, og Jesper hjælper med at åbne døre til eksportrådgivere på ambassaderne, så vi får fat i de relevante samarbejdspartnere, siger Jan Valentin og slutter:

- Jeg håber da, at al den hjælp, vi får, kommer retur til samfundet i form af arbejdspladser.

Se Jan i Løvens Hule

Hvis du ikke allerede har set Jan Valentins overbevisende pitch i Løvens Hule for knap et år siden, så oplev det her. Jan er på med sin opfindelse de sidste 15 minutter af programmet.

Se her