undersidebanner_inspiration

Øvrige arkiverdivider_undersideboks_sortunderside_nyheder

underside_profilen

underside_virksomhedscases

eksportshutterstock

Sydjysk eksport 2021: Godkendt, men der er potentiale for endnu mere

14.06.2021

Har du måske glemt det efter et år med Corona, hvor vi har været optaget af at holde afstand, og hvor verden har været mere lukket end vanligt?

Læs mere

wlspanel

De rette ansatte løfter digitalt og grønt

09.06.2021

Omstillingen til en digital virkelighed og en grøn forretningsmodel kræver den rette arbejdskraft. Kan vi tiltrække og sikre den arbejdskraft til den sydlige del af Danmark? Det var udgangspunktet for en paneldebat.

Læs mere

podcast6

Grønne krav buldrer af sted

01.06.2021

Virksomhederne bliver mødt af stigende krav til grønne løsninger. De krav kommer fx fra Middelfart Kommunes klimachef Morten Westergaard. Han udfordrer tankegangen om, at vi kan overfladebehandle indkøb og strategi med en grøn lak.

Læs mere

kimogmads

Hvad kan vi lære af krisen?

20.05.2021

Virksomhederne har tacklet Covid-19 forskelligt. Nogle har forberedt sig på vækst og justeret produktionen for at være klar efter krisen. Men hvad virker egentlig bedst i kriser?

Læs mere

mdn

Gør op med vanetænkningen omkring iværksætteri i Sydjylland!

18.05.2021

I daglig tale kan iværksætteri dække over mange forskellige ting. Fra hobbyvirksomheder over freelancere og selvstændige til entreprenante virksomhedsgrundlæggere med vækst og skalering som ambition. I et sundt og velfungerende erhvervsklima er der indbydende og fleksible rammer for det hele.

Læs mere

tpt10

Cykelturister er en god forretning

28.04.2021

Outdoor-aktiviteter på ferien er populære som aldrig før – en tendens som coronasituationen blot har forstærket. Det gælder også cykelturismen, men hvilke muligheder for forretningsudvikling rummer det, og hvad skal man være opmærksom på, når gæsten ankommer på to hjul?

Læs mere

clausholm

Lær om webshop fra TV-kok

25.03.2021

Film: Alle brancher kan lære ad hinanden. Derfor har vi valgt fire korte klip fra Erhvervshus Sydjyllands seneste onlinekonference, og du kan på den måde blive klogere på strategi, eksport og digitalisering.

Læs mere

tpt_akvariet

Kom fra den gode idé til handling

02.03.2021

Tag sammen med os og Jarle Kondrup fra Innovation Lab på besøg hos Michael Madsen, der ejer af Jyllands-Akvariet. Vi får en snak om at bruge idéer og innovation til at videreudvikle forretningen – så tilbuddene i turismen forbliver aktuelle for fremtidens gæster.

Læs mere

Hanne Gulløv cut

Coronaen kræver ekstra fokus på fremtidens udvikling og vækst

23.02.2021

Selv om Corona-krisen presser virksomhederne her og nu, kan det stadig ofte betale sig at bruge tid på den langsigtede forretnings-perspektiv. Det hjælper Erhvervshus Sydjylland med.Læs mere

susan_rosenberg

Alle typer kan blive iværksættere

23.02.2021

Måske har du et billede af en iværksætter, som de står der i Løvens Hule? Typisk en mand, som kommer fra CBS og leder efter millioninvesteringer.

Læs mere

JCN21

Virkeligheden efter Brexit giver afklaring og tro på fremtiden  

23.01.2021

Brexit er nu en realitet, og selv om briternes udtræden af EU på mange måder er 'træls', er afklaringen et klart skridt fremad for virksomhederne i forhold til de seneste års usikkerhed.Læs mere

podcast

Virksomheder skal inspireres af ny podcast

17.12.2020

Som en del af Sydjysk Verdensklasse kommer Erhvervshus Sydjylland også med en ny podcast. Den skal inspirere de sydjyske virksomheder til forretningsudvikling.

Læs mere

tpt_e7

Glem teknologifrygten, brug IOT

16.12.2020

Begrebet IoT står for Internet of Things og er i dag i rivende udvikling. IoT dækker over, at vi kobler ting eller enheder til internettet, hvilket skaber data, der ofte indeholder værdifuld viden, man som virksomhedsejer kan bruge til at udvikle forretningen.

Læs mere

tpt_podcast_06

Online gæstebog øger tilfredshed og salg

25.11.2020

De fleste turister kender gæsteservicebogen fra feriehuset eller hotelværelset. En mappe fyldt med praktiske oplysninger, som du skal bruge for at få et godt ophold. Men den tager tid for receptionisterne at holde ajour, og indeholder ofte mere end rigelig information.

Læs mere

jacob_artikelbillede

Sydjysk verdensklasse er målestok for os

18.11.2020

Nærhed til Danmarks grænse til Tyskland – porten til Europa – giver Erhvervshus Sydjylland et naturligt fokus på eksport og internationalisering.

Læs mere

allanclausen_klumme

Et vellykket ejerskifte kræver tid og planlægning

02.11.2020

20.000 små og mellemstore virksomheder skal inden for de næste ti år gennemføre et ejerskifte. Desværre ser vi ofte, at det sker automatisk i de familieejede virksomheder, hvor konen overtager, fordi ejeren dør. Konsekvensen af et for sent ejerskifte kan aflæses i regnskabet, kom derfor i gang i god tid.

Læs mere

daxogbigdata

Turismen på Rømø udvikles af Big Data

27.10.2020

Når vejrudsigten siger vestenvind på Rømø, skal der flere på arbejde på Café Fru Dax. Så stiger salget af is nemlig i caféen. Det ved de nu, fordi et nyt Big Data projekt bekræfter mavefornemmelse og gør øens turistaktører i stand til at planlægge efter fakta frem for fornemmelser.

Læs mere

Verdensmål

Vækst med verdensmålene

20.10.2020

Udenrigsministeriet anslår, at Verdensmålene frem mod 2030 kan skabe forretningsmuligheder på op til 400 milliarder kroner for danske virksomheder, der har de bæredygtige løsninger, der skal til. Verdensmålene er derfor en unik vækst- og eksportmulighed.

Læs mere

djurs_sommerland

Sådan navigerede Djurs Sommerland sig igennem corona-åbningen

07.10.2020

Corona-nedlukningen ramte dansk turisme bredt. I denne episode gør vi dig klogere på, hvad en af Danmarks største attraktioner, Djurs Sommerland, gjorde før, under og efter nedlukningen. Hvordan styrer man en attraktions-sværvægter som Djurs Sommerland igennem en usikker corona-tid?

Læs mere

peter_lind_klumme

Den grønne omstilling er i fuld gang

01.10.2020

I 2050 skal EU være CO2 neutral. Det kræver en omfattende omstilling af hele vores samfund. Og den proces er for længst begyndt.

Læs mere

Andreas til web

Nu får de sydjyske ejerledere en hånd

07.09.2020

Over 40.000 små og mellemstore virksomheder er det, som kaldes en ejerledet virksomhed. Som navnet antyder, er det virksomheder, hvor ejeren og den daglige leder er én og samme person.

Denne gruppe af virksomheder har deres egne udfordringer, men også nogle særlige fordele.

Læs mere

podcast3

Madsteder fik tid til kreativitet i en corona-tid

01.09.2020

Caféer og restauranter blev hårdt ramt af corona-nedlukningen. 2 ud af 5 restauranter mistede 75 procent af omsætningen ifølge tal fra Danmarks Statistik.

Læs mere

Kasper fra Orange Elevator

Ny podcast skal inspirere turisme-erhvervet

10.08.2020

Dansk Kyst- og Naturturisme og Erhvervshus Sydjylland udgiver sammen en podcast for turisme-erhvervet. Podcasten hedder ’Tjek på Turismen’, og målet er at komme med ny viden og inspiration til turismevirksomheder i hele landet.

Læs mere

jacob_artikelbillede

Grøn omstilling - har vi nu råd til det?

10.06.2020

Ikke bare foråret er grønt lige nu – det er også store dele af samfundets og erhvervslivets aktuelle dagsorden. Men er bæredygtighed blot lidt grøn luksuskrymmel på den store erhvervskage, eller indeholder den grønne dagsorden reelle vækstmuligheder for de danske virksomheder nu og her?

Læs mere

jacob_artikelbillede

Corona-hjælpepakkerne er det umuliges kunst

10.05.2020

I disse dage bliver milliarder af kroner pumpet ud til de danske virksomheder, der har fået fjernet hele eller dele af sit eksistensgrundlag under corona-krisen. Det ventes, at den samlede regning for corona-hjælpepakkerne til erhvervslivet løber op over 300 mia. kroner.

Læs mere

jacob_artikelbillede

Disse virksomheder bliver vindere efter Corona

07.04.2020

Af Jacob Chr. Nielsen, CEO i Erhvervshus Sydjylland

Læs mere