Regional forpost skal styrke sydjysk innovation

12.04.2021

Små og mellemstore virksomheder skal blive bedre til at se mulighederne for at samarbejde om innovation. Det vil en ny indsats bidrage til.

Innovationsfonden og de syv GTS-institutter vil gerne have flere små og mellemstore virksomheder til at benyttet deres tilbud om at styrke innovation igennem anvendelse af ny teknologi.

Derfor er de gået sammen om at ansætte seks regionale Innovation Officers, der vil have fast base i erhvervshusene for at komme tættere på virksomhederne. Placeringen i erhvervshuset sikrer en hurtig vej ud til dem, som Innovationsfonden og GTS ikke når igennem de sædvanlige kanaler.

Fokus på samarbejde og vejledning

Den fælles indsats har især fokus på virksomheder, der har et innovationspotentiale, men som endnu ikke er kommet i gang med at forløse det. De skal blive klogere på mulighederne for at indgå i et samarbejde om innovation og for at hente finansiering.

Derudover giver den nye indsats erhvervshusenes forretningsudviklere bedre forudsætninger for at vejlede om de tilbud, der findes i Innovationsfonden og GTS.

I det syd- og sønderjyske er det Mikkel Johansen, der varetager rollen som Innovation Officer med arbejdsplads i Vojens hos Erhvervshus Sydjylland. Mikkel har b.la. erfaring fra de lokale erhvervskontorer i både Sønderborg og Tønder, hvor han tidligere har været erhvervschef begge steder, så han kender erhvervslivet rigtig godt i det syd- og sønderjyske.

mikkeljohansen

Tidligere erhvervschef glæder sig dialog

Mikkel glæder sig meget til opgaven og til at komme ud og snakke med virksomhederne om de muligheder der er for at søge midler til at fremme innovationskraft og vækst.

”Med det nye setup rykker GTS-institutterne og Innovationsfonden endnu tættere på det lokale erhvervsliv. Mange virksomheder kan få værdi ud af at indgå i et samarbejde om innovation og teknologiudvikling, og jeg ser frem til at komme i dialog med virksomhederne om, hvordan det kan ske. Jeg glæder mig også til at møde mine nye kollegaer i erhvervshuset og sammen med dem styrke den lokale erhvervsservice endnu mere”, siger Mikkel Johansen.

Samarbejde er kodordet for erhvervshus

I Erhvervshus Sydjylland er der også tilfredshed med det tættere samarbejde med Innovationsfonden og GTS.

”Vores ambition er et erhvervsliv i ’sydjysk verdensklasse’. Vi skal kunne måle os med de bedste, og her spiller det styrkede samarbejde med GTS’erne og Innovationsfonden en vigtig rolle. Vi forventer, at indsatsen fører til, at endnu flere lokale virksomheder griber mulighederne for at udvikle sig ved at anvende ny viden og teknologi. Det styrker konkurrenceevnen og skaber lokale arbejdspladser, siger Jacob Chr. Nielsen, CEO i Erhvervshus Sydjylland”.

Klar til innovation i Sydjylland?

Mikkel Jonansen er den nye Innovation Officer, som skal hjælpe alle virksomheder i Erhvervshus Sydjyllands område.
Han får sin faste gang i erhvervhuset i Vojens.

Kontakt ham på 6190 5020 eller mikkel.johansen@innofond.dk