Grossist tager springet - alt skal køre digitalt

Dato: 20.11.2019

mtocase


digi_ikonMTO electric a/s i Vejle er en af de mindre grossistvirksomheder, som har erkendt, at det er nu, de skal nytænke forretningen og digitalisere, hvis ikke de store brands skal løbe med det hele.

- De store brands har styr på deres shit, og vi er da voldsomt udfordrede!

Ordene kommer bramfrit fra Michael Johansen, adm. direktør og medejer i MTO electric a/s, der ligesom andre danske grossistvirksomheder kan se, at deres branche er under markant forandring.

- Gør vi ikke noget, bliver vi rendt over ende. Udviklingen inden for engrosbranchen svarer til den, som vi ser på strøget, hvad enten det er i Vejle eller København. De mindre butikker bukker under for de store detailkæder og indkøbscentre, siger Michael Johansen.

De løber nu

Derfor er direktøren heller ikke overrasket over konklusionerne i Dansk Industris nye rapport om engrosbranchen, der fastslår, at der skal nytænkes nu.

- Vi prøver at være progressive, og der er ingen tvivl om, at det er et kvantespring, vi skal foretage, siger Michael Johansen.

Farvel til produktkataloget

Kvantespringet hedder digitalisering. Som grossist med elektriske komponenter fra omkring 100 leverandører har de været vante til at modtage produktkataloger fra leverandørerne, som så er blevet oversat og lagt ind i systemet manuelt.

- Med 40.000 varenumre er det selvsagt et kæmpe arbejde, og produkterne når i dag at blive forældede, inden det næste produktkatalog kommer året efter, siger han.

Hjælpen udefra

MTO electric a/s er optimistiske, når det kommer til fremtiden. Det er de, fordi de griber ud efter ekstern ekspertise og økonomisk hjælp til at gennemføre den digitale transformation.

- Vi er el-ingeniører, og vi har hverken viden eller ressourcer til at vide, hvad der skal til. Derfor betyder det rigtig meget, at eksempelvis Allan Clausen (forretningsudvikler, Erhvervshus Sydjylland, red.) kommer og kigger på vores forretning og skubber på med de rette tiltag, siger Michael Johansen, der har søgt om en plads i det landsdækkende tilbud SMV:Digital.

- Lykkes vi med vores manøvre, så får vi standardiseret hele vores forretning, og alt vil køre digitalt. Det betyder også, at vi med en enkelt funktion kan have vores nye webshop kørende på engelsk og dermed sætte gang i eksport.

Læs også: Alarmklokkerne bimler for grossistvirksomhederne

MTO electrics digitale kvantespring

Grossistvirksomheden MTO electric i Vejle har sat gang i en digital omstilling af deres virksomhed. Det betyder bl.a., at produkterne fra deres 100 europæiske leverandører kommer online gennem den standardiserede internationale ETIM-database. Med overgangen til ETIM vælger MTO electric samtidig at overgå til nyt ERP-system med integreret webshop og ny markedsføringsplatform.