banner_test
engelbrecht facade

Engelbrecht biler fik bedre april end ventet

Salgstallene for biler er ikke set lavere i 10 år på landsplan ifølge Autobranchen Danmark, men i Middelfart har Hardy Engelbrecht igen kunder i butikken og har i april ansat to mekanikere og en lagermand.

Læs mere

Erhvervsnyt Syd

Vi skriver om udfordringerne, succeserne, løsningerne og holdningerne hos de sydjyske virksomheder og erhvervsfremmesystemet. Dyk ned i arkiverne, og find tidligere artikler her.

nyheder-knappen

profilen-knappen

virksomhedscases-knappen

inspirationshjoernet-knappen

CBS-forventningsindeks

Forsigtigt håb spreder sig i virksomhederne

Flere virksomheder ser nu en smule mere optimistisk på forventningerne til resten af 2020 og 2021, end de gjorde for få uger siden. Det viser et nyt forventningsindeks fra Copenhagen Business School (CBS). Det er dog værd at bemærke, at fremgangen sker fra et dystert udgangspunkt.

Læs mere

koldingfjord-hotel

Hotel lukket ned: Uddanner ansatte online

78 medarbejdere har været hjemsendt siden midten af marts på Hotel Koldingfjord. Men tiden er blevet udnyttet til opkvalificering og efteruddannelse, mens hotellet bliver renoveret.

Læs mere

Brand og redning benytter trolleys

Nedlukning krævede fokus på andre kunder

En minianalyse og et skarpt fokus på det, der kunne gøres noget ved, hjalp Nomotec godt på vej igennem corona-nedlukningen.

Læs mere

Vin for dig

150 til live Gin-smagning: Vinhandel gik online

Hård prioritering og enkle budskaber ændrede kundegrundlaget fra Brørup og omegn til hele Danmark. Firmaet ”Vin for dig” satte turbo på deres digitale strategi, da corona-krisen brød ud.

Læs mere

jacob_artikelbillede

Corona-hjælpepakkerne er det umuliges kunst

I disse dage bliver milliarder af kroner pumpet ud til de danske virksomheder, der har fået fjernet hele eller dele af sit eksistensgrundlag under corona-krisen. Det ventes, at den samlede regning for corona-hjælpepakkerne til erhvervslivet løber op over 300 mia. kroner.

Læs mere

Corona-krise vender forventninger på hovedet

Corona-krisen vender forventningerne på hovedet

7 ud af 10 sydjyske virksomheder forventer fald i omsætning og et dårligere årsresultat i 2020. Det går stik imod det, virksomhederne sagde kort tid inden, at Corona-krisen lukkede Danmark ned.

Læs mere

Corona genstartsprogram klar til de sydjyske virksomheder

Coronakrisen

Erhvervshusene introducerer nyt tilskudsprogram, hvor virksomhederne kan få 25.000 kroner i tilskud til at rådgivning for at få lavet den rigtige genstartsplan efter Corona-krisen.

Læs mere

Ingen kompensation – kan det virkelig passe?

Dansk kosmetolog med forretning i Kollund, men adresse syd for grænsen, undrede sig, da hendes ansøgning om kompensation for tabt omsætning blev afvist i ansøgningssystemet. Kunne det nu passe? Nej, det kunne det ikke, og nu er fejlen i systemet rettet.

Læs mere

Fem nye tiltag redder 1,5 tons fødevarelager

Michael Møller og Pure Food Europe i Haderslev var for få uger siden ved at brænde inde med 1,5 tons eksklusive fødevarer til landets kantiner, restauranter og cafeer. Men forretningsudvikleren ville ikke dø frivilligt og er gennem 5 nye tiltag lykkedes med at få afsat sine fødevarer trods coronakrisen.

Læs mere

lillis

Virksomhedsportræt:

Isbaren blev kigget efter med friske øjne

Samarbejdet med Spirende Fødevareoplevelser har givet Rasmus Iversen en følelse af ro og kontrol op til åbningen af isbaren Lillis. Gennem projektet har han nemlig fået medfinansiering af en rådgiver.

Få en bid af historien

platz

Virksomhedsportræt:

Ejerskiftet lykkedes på målstregen

Brødrene Jørgen og Jens Erik Platz vidste godt, at klokken havde slået fem minutter i tolv for salg af deres familieejede karosserifabrik i Haderslev. De fik akkurat rakt ud efter hjælp i tide og endte med et succesfuldt salg til SAWO A/S.

Vellykket ejerskifte

theilgaard

Virksomhedsportræt:

Slagteren gik i kødet på digitalisering

Hos Slagter Theilgaard med mere end 80 medarbejdere er papir nu erstattet med digitale processer, som ruster virksomheden til at følge med væksten.

Nye digitale tider