banner_test

erhvervsklima_forside

Erhvervsklima:

Giver det mening at sætte tal på kommunernes erhvervsvenlighed?

Landets kommuner scorer vidt forskellige resultater i Dansk Industris og Dansk Byggeris undersøgelser af erhvervsvenligheden. Billund er både nr. 1 og 24, men forklaringen er helt naturlig, påpeger de to erhvervsorganisationer.

Læs mere her >

Erhvervsnyt Syd

Vi skriver om udfordringerne, succeserne, løsningerne og holdningerne hos de sydjyske virksomheder og erhvervsfremmesystemet. Dyk ned i arkiverne, og find tidligere artikler her.

nyheder-knappen

profilen-knappen

virksomhedscases-knappen

inspirationshjoernet-knappen

Gratis abonnement

Modtag vores nyhedsmail, og hold dig opdateret på det seneste i Sydjysk erhvervsliv.

Tilmeld dig her

Brexit:

brexitwebinar2

Der kommer en deal

Storbritannien træder ud af EU. Om det bliver på vilkår lignende Norge eller Canada, bliver bl.a. afgjort af det kommende parlamentsvalg i landet. Det var konklusionen på et webinar, arrangeret af bl.a. Danish Export Association og erhvervshusene.

Læs mere >

carstenstafet

Profilen:

Nej tak til ”miljøreligiøs” bæredygtighed

STAFETTEN: Carsten Jespersen, adm. direktør i KE Fibertec AS og næstformand i DI Sydvestjylland, tjener penge på bæredygtighed. Han tror ikke på bæredygtighed drevet af ”miljøreligiøse” motiver.

Læs mere >

Fremtidens forretningsmodeller:

Banken suger inspiration fra iværksættere

Danske Bank prioriterer kontakten til iværksættere højt. Ikke så meget for at skabe bankforretning her og nu, men for at forstå og forberede sig på fremtidens forretningsmodeller.

Læs mere her >

Iværksætteri:

kageriet1udaf3

Kagemager siger nej til tunge og lange forløb

Anita Sali Nielsen, konditor og kvinden bag det succesfulde Kageriget i Holsted, har kastet sig over endnu et iværksættereventyr. Hun ønsker nærværende iværksætterservice.

Læs mere her >

 

Bæredygtighed:

csr

Tre sydjyske virksomheder er indstillet til CSR-pris

Et VVS-firma, en dyrepark og en golfklub fra Sydjylland er med i kapløbet om CSR People Prize 2019, der hylder en dansk virksomhed, som gør en ekstraordinær indsats for at tage et socialt ansvar.

Hvem er de tre virksomheder >

 

Profilen:

ulrik1udaf3

”Iværksætter-indsatsen må ikke blive for akademisk”

STAFETTEN: Ulrik Kragh, direktør Udvikling Vejen, er bekymret for, at vi glemmer de dygtige sydjyske iværksættere, som har brug for en anden type service end iværksættere i landets store uddannelsesbyer.

Læs mere >

 

Profilen:

Mød den eneste jyske kommune på Fyn

Hvordan er det at være chef i en kommune, der ser ud over broer og geografiske skel? Og hvordan forsvarer man sit valg om at gå til Jylland, når landkortet siger Fyn? Mød Niels Christian Hammelev, erhvervschef hos Middelfart Erhvervscenter.

Mød Middelfart på midten >

Ledelse:

Fokuserer du for meget på drift?

Direktøren for Thürmer Tools, Erick Thürmer, var ikke kommet til HI messen for at stryge virksomhederne med hårene. Fra scenen leverede han en række anderledes og ind imellem provokerende budskaber, da han blandt andet erklærede den drifts-fokuserede virksomhedsleders tid for ovre.

Læs mere her >

Virksomhedskøb:

Køb en virksomhed, og sig farvel til lønmodtager-livet

Drømmer du om at springe ud som selvstændig? Så behøver du ikke bygge det hele op fra bunden. Læs reportagen fra erhvervshusets masterclass i virksomhedskøb.

Læs mere om mulighederne >

Reklamebanner_Brexit_Smalt

lillis

Virksomhedsportræt:

Isbaren blev kigget efter med friske øjne

Samarbejdet med Spirende Fødevareoplevelser har givet Rasmus Iversen en følelse af ro og kontrol op til åbningen af isbaren Lillis. Gennem projektet har han nemlig fået medfinansiering af en rådgiver.

Få en bid af historien >

platz

Virksomhedsportræt:

Ejerskiftet lykkedes på målstregen

Brødrene Jørgen og Jens Erik Platz vidste godt, at klokken havde slået fem minutter i tolv for salg af deres familieejede karosserifabrik i Haderslev. De fik akkurat rakt ud efter hjælp i tide og endte med et succesfuldt salg til SAWO A/S.

Vellykket ejerskifte >

theilgaard

Virksomhedsportræt:

Slagteren gik i kødet på digitalisering

Hos Slagter Theilgaard med mere end 80 medarbejdere er papir nu erstattet med digitale processer, som ruster virksomheden til at følge med væksten.

 

Nye digitale tider >