banner_test

Eksport:

Corona

Vær klar til virkeligheden efter Corona

Corona-virussen har lukket fabrikker i Kina, og det skaber problemer for danske virksomheder med datterselskaber i Kina eller med kinesiske underleverandører. Nu skal de holde sig klar for at komme forrest i køen, når det igen bliver sikkert at rejse til Kina.

Læs mere >

Erhvervsnyt Syd

Vi skriver om udfordringerne, succeserne, løsningerne og holdningerne hos de sydjyske virksomheder og erhvervsfremmesystemet. Dyk ned i arkiverne, og find tidligere artikler her.

nyheder-knappen

profilen-knappen

virksomhedscases-knappen

inspirationshjoernet-knappen

Gratis abonnement

Modtag vores nyhedsmail, og hold dig opdateret på det seneste i Sydjysk erhvervsliv.

Tilmeld dig her

Grøn omstilling:

cgo1_3

Millioner til grøn omstilling i sydjyske virksomheder

Sydjyske virksomheder får nu en håndsrækning til at komme i gang med grøn omstilling. Det sker som via et nyt landsdækkende tilskudsprogram. Nøgleordet er cirkulær økonomi, som er afgørende, hvis Danmarks skal nå sine klimamål.

Læs mere >

Iværksætteri:

Simplehomes

Fandt et hul i markedet: Vækst på 900 % på ét år

Michael Rosendal og Simple Homes ved Fredericia har transformeret den klassiske skurvogn til en komplet minibolig til private. På ét år har han gennem enkel digital markedsføring skabt en virksomhed med 10 ansatte, 200 vogne og en efterspørgsel, som gør det svært at følge med.

Læs mere >

brexitpm_ac

Import/eksport:

Tilskudsprogram parat til at hjælpe brexit-ramte virksomheder

Storbritannien er nu officielt ude af EU, og nu gælder en overgangsaftale frem til 31. december 2020. Derfra er det aldeles uklart, hvilke regler og bureaukratiske udfordringer de danske virksomheder vil møde. Men landets seks erhvervshuse er klar med et tilskudsprogram, som sikrer ekspertrådgivning til virksomhederne.

Læs mere >

Eksport:

grunewoche1_3

Grüne Woche - en smagsrejse gennem verden

Mere end 50 lande deltog i 2020 på Grüne Woche, som er en årligt tilbagevendende messe i Berlin. Den har eksisteret siden 1926 og havde i år 450 stande med fødevarer. Omdrejningspunktet på messen er fødevarer, landbrug og havebrug.

Læs mere her >

 

Digitalisering:

brushbag1_3

Vejen-opfinder løser et af hverdagens problemer med malerpenslen

For tre år siden stod Per Goller med en indtørret pensel.. Nu har han udviklet en patenteret grøn Brushbag-pose, som forlænger penslens levetid og sparer miljøet for mikroplast. Den første million er solgt. – Nu skal vi ud i hele verden, siger Per Goller.

Læs mere >

Iværksætteri:

tandlaege1_3

Iværksætter opfinder kur mod tandlægemangel

Succes i en tandlægeklinik i Vejle gav Peymon Ensafi en idé: Hvorfor ikke brede metoden ud til alle tandlæger? Det var startskuddet til ClinicDrive, som kan frigøre mere af tandlægernes tid til patienterne.

Læs mere >

Digitalisering:

IT er et værktøj til at skabe gode kundeoplevelser

De gode kundeoplevelser er fokus hos digitaliseringseksperterne Zispa. Vi satte partner Frank Helbo Christensen i stævne for at blive klogere på, hvordan man egentlig fjerner manuel administration og skaber større overskud.

Læs mere >

 

Iværksætteri:

Vejledning til iværksættere: Det er ikke ’one size fits all’

Det kræver en smidig arbejdsdeling imellem lokale erhvervsservices og erhvervshusene, når de danske iværksættere søger sparring og vejledning. For der er stor forskel på de forskellige iværksætteres ønsker og behov.

Læs mere >

Digitalisering:

Forældet IT kan blive dyrt

Mange virksomheder har skjulte omkostninger og opbygger gæld til fremtiden, når de ikke opgraderer eller skifter de gamle IT-løsninger ud med nye. Det siger Claus Rasmussen, direktør hos Microsoft ERP partneren Consortio IT.

Læs mere >

Reklamebanner_Brexit_Smalt

lillis

Virksomhedsportræt:

Isbaren blev kigget efter med friske øjne

Samarbejdet med Spirende Fødevareoplevelser har givet Rasmus Iversen en følelse af ro og kontrol op til åbningen af isbaren Lillis. Gennem projektet har han nemlig fået medfinansiering af en rådgiver.

Få en bid af historien >

platz

Virksomhedsportræt:

Ejerskiftet lykkedes på målstregen

Brødrene Jørgen og Jens Erik Platz vidste godt, at klokken havde slået fem minutter i tolv for salg af deres familieejede karosserifabrik i Haderslev. De fik akkurat rakt ud efter hjælp i tide og endte med et succesfuldt salg til SAWO A/S.

Vellykket ejerskifte >

theilgaard

Virksomhedsportræt:

Slagteren gik i kødet på digitalisering

Hos Slagter Theilgaard med mere end 80 medarbejdere er papir nu erstattet med digitale processer, som ruster virksomheden til at følge med væksten.

 

Nye digitale tider >