banner_test

stafet_meningsoekonomi

Profilen:

I fremtiden skal vi snakke ’menings-økonomi’

STAFETTEN: Jakob Sander, direktør i SportsCenter Danmark i Vejen, har indført ’menings-økonomi’ som sit strategiske pejlemærke. Læs hans tanker om forretningsudvikling i den nye virkelighed.

Læs mere her >

Erhvervsnyt Syd

Vi skriver om udfordringerne, succeserne, løsningerne og holdningerne hos de sydjyske virksomheder og erhvervsfremmesystemet. Dyk ned i arkiverne, og find tidligere artikler her.

nyheder-knappen

profilen-knappen

virksomhedscases-knappen

inspirationshjoernet-knappen

Gratis abonnement

Modtag vores nyhedsmail, og hold dig opdateret på det seneste i Sydjysk erhvervsliv.

Tilmeld dig her

Nyt om navne:

rene1_3

Erhvervshus Sydjylland ansætter økonomichef

René Poulsen får ansvaret for at opbygge Erhvervshus Sydjyllands økonomifunktion.

 

 

Læs mere >

Iværksætteri:

test_tv2case

TV2-deltagelse får solen til at skinne over Kolding-iværksættere

Deltagelsen i TV2’s ’Vejen til Seier’ har betydet gennembrud for de to Kolding-iværksættere Admir Klapija og Nevres Pasalic fra Sun & Safe og deres nye løsning til hotelbranchen.

Læs mere >

 

braungart

Bæredygtighed:

Cradle-to-cradle guru roser sydjysk bæredygtigheds-projekt

Cradle-to-cradle guruen Michael Braungart lagde vejen forbi, da det nye TASTE projekt holdt åbningsseminar. Og selv om, TASTE projektet næppe er vejen til en verden helt uden affald, som er målet i cradle-to-cradle tankegangen, så havde professoren ros til det nye dansk-tyske samarbejdsprojekt.

Læs mere >

grunewochebanner

Fremtidens forretningsmodeller:

grossistalarmklokker1_3

Alarmklokkerne bimler for grossist-virksomhederne

I en ny rapport om engrosbranchen fastslår Dansk Industri, at danske grossistvirksomheder står overfor massive udfordringer, hvor der er brug for at gribe den accelererende digitalisering. Rikke Boel Olesen fra Erhvervshus Sydjylland har gode råd.

Læs mere >

 

Bæredygtighed:

taste1_3

TASTE skal gøre bæredygtighed konkret i dagligdagen

I fremtiden skal det være nemmere for forbrugerne at sætte gaflen i fødevarer, som er bæredygtigt produceret. Med det nye dansk-tyske samarbejdsprojekt, TASTE, der netop er blevet lanceret, sætter nordtyske og syddanske virksomheder sig sammen med partnere for at oplyse vejen til bæredygtige valg i dagligdagen for både forbrugere og virksomheder.

Læs mere her >

 

 

Fremtidens forretningsmodeller:

mto1_3

Grossist tager springet - alt skal køre digitalt


MTO electric a/s i Vejle er en af de mindre grossistvirksomheder, som har erkendt, at det er nu, de skal nytænke forretningen og digitalisere, hvis ikke de store brands skal løbe med det hele.

Læs mere >

 

Erhvervsklima:

Giver det mening at sætte tal på kommunernes erhvervsvenlighed?

Landets kommuner scorer vidt forskellige resultater i Dansk Industris og Dansk Byggeris undersøgelser af erhvervsvenligheden. Billund er både nr. 1 og 24, men forklaringen er helt naturlig, påpeger de to erhvervsorganisationer.

Læs mere her >

 

Brexit:

Der kommer en deal

Storbritannien træder ud af EU. Om det bliver på vilkår lignende Norge eller Canada, bliver bl.a. afgjort af det kommende parlamentsvalg i landet. Det var konklusionen på et webinar, arrangeret af bl.a. Danish Export Association og erhvervshusene.

Læs mere >

 

Profilen:

”Medarbejdertrivsel må aldrig komme i anden række”

STAFETTEN: Mette Brøndum, direktør i Lindab A/S med hovedsæde i Haderslev, er i spidsen for en virksomhed, hvis succes bunder i at være en af Danmarks bedste arbejdspladser.

Læs mere her >

 

Reklamebanner_Brexit_Smalt

lillis

Virksomhedsportræt:

Isbaren blev kigget efter med friske øjne

Samarbejdet med Spirende Fødevareoplevelser har givet Rasmus Iversen en følelse af ro og kontrol op til åbningen af isbaren Lillis. Gennem projektet har han nemlig fået medfinansiering af en rådgiver.

Få en bid af historien >

platz

Virksomhedsportræt:

Ejerskiftet lykkedes på målstregen

Brødrene Jørgen og Jens Erik Platz vidste godt, at klokken havde slået fem minutter i tolv for salg af deres familieejede karosserifabrik i Haderslev. De fik akkurat rakt ud efter hjælp i tide og endte med et succesfuldt salg til SAWO A/S.

Vellykket ejerskifte >

theilgaard

Virksomhedsportræt:

Slagteren gik i kødet på digitalisering

Hos Slagter Theilgaard med mere end 80 medarbejdere er papir nu erstattet med digitale processer, som ruster virksomheden til at følge med væksten.

 

Nye digitale tider >