banner_test

Corona-krisen

beredskab_udvidet

Erhvervshuset udvider corona-beredskab

Et større beredskabsteam og udvidede åbningstider er Erhvervshus Sydjyllands nyeste svar på corona-krisen. Så nu kan corona-ramte virksomheder få vejledning fra erhvervshuset ugens syv dage fra kl. 6 til 22.

Læs mere >

Erhvervsnyt Syd

Vi skriver om udfordringerne, succeserne, løsningerne og holdningerne hos de sydjyske virksomheder og erhvervsfremmesystemet. Dyk ned i arkiverne, og find tidligere artikler her.

nyheder-knappen

profilen-knappen

virksomhedscases-knappen

inspirationshjoernet-knappen

Gratis abonnement

Modtag vores nyhedsmail, og hold dig opdateret på det seneste i sydjysk erhvervsliv.

Tilmeld dig her

Corona-krisen:

billund_originalen1_3

Holder dampen oppe, men her er bomstille

Flere virksomheder blev presset allerede før nedlukningen af store dele af Danmark. Vi fangede en direktør, som har valgt at indføre arbejdsfordeling for at holde dampen oppe og som løbende tjekker Virksomhedsguiden.dk

Læs mere >

Corona-krisen:

loenkompensation

Nu kommer hjælpen til fyringstruede lønmodtagere

Onsdag åbnede lønkompensationsordningen, så virksomheder kan få støtte til at hjemsende medarbejdere i stedet for at fyre dem.

Læs mere >

arbejde_hjemmefra_2

Åbent erhvervshus i et corona-lukket land

Erhvervshus Sydjylland er gået digitalt og har haft travlt, siden det meste af Danmark lukkede ned på grund af coronakrisen sidste onsdag

Læs mere >

Strategi:

erhvervsfremmestrategi1_3

Ny samlet strategi for dansk erhvervsfremme

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har netop offentliggjort strategien Erhvervsfremme i Danmark 2020-2023. Strategien sætter rammen om den decentrale erhvervsfremmeindsats i de næste fire år og stiller blandt andet skarpt på de kommende års indsats for at fremme vækst og udvikling i små og mellemstore virksomheder i Sydjylland.

Læs mere >

 

Corona-krisen:

1udaf3-Arbejde-hjemmefra

Gode råd til at arbejde hjemmefra

Mange er sendt hjem for at arbejde hjemmefra, men hvordan får man den mest optimale hverdag, når der ikke er kantine, kollegaer eller kaffeautomat?

Læs mere >

 

Bæredygtighed:

ib_runge_1_3

Dansk software sprænger rammerne for vedligehold og drift af ældre vindmøller

Et vindmølleeventyr er på vej. En investor i Haderslev har sat penge i en softwarevirksomhed, som kraftigt forbedrer ældre vindmøllers produktion.

Læs mere >

 

Iværksætter:

”Vi må aldrig blive fanget i snæver erhvervs-tænkning”

STAFETTEN: Erhvervsmanden og ejendomsinvestoren Pierre Legarth, der er formand for Business Kolding, opfordrer de sydjyske byer til at tænke stort og ambitiøst, hvis de vil skabe succesfuld erhvervsudvikling.

Læs mere >

 

 

 

Digitalisering:

Vejen-opfinder løser et af hverdagens problemer med malerpenslen

For tre år siden stod Per Goller med en indtørret pensel.. Nu har han udviklet en patenteret grøn Brushbag-pose, som forlænger penslens levetid og sparer miljøet for mikroplast. Den første million er solgt. – Nu skal vi ud i hele verden, siger Per Goller.

Læs mere >

Iværksætteri:

Fandt et hul i markedet: Vækst på 900 % på ét år

Michael Rosendal og Simple Homes ved Fredericia har transformeret den klassiske skurvogn til en komplet minibolig til private. På ét år har han gennem enkel digital markedsføring skabt en virksomhed med 10 ansatte, 200 vogne og en efterspørgsel, som gør det svært at følge med.

Læs mere >

lillis

Virksomhedsportræt:

Isbaren blev kigget efter med friske øjne

Samarbejdet med Spirende Fødevareoplevelser har givet Rasmus Iversen en følelse af ro og kontrol op til åbningen af isbaren Lillis. Gennem projektet har han nemlig fået medfinansiering af en rådgiver.

Få en bid af historien >

platz

Virksomhedsportræt:

Ejerskiftet lykkedes på målstregen

Brødrene Jørgen og Jens Erik Platz vidste godt, at klokken havde slået fem minutter i tolv for salg af deres familieejede karosserifabrik i Haderslev. De fik akkurat rakt ud efter hjælp i tide og endte med et succesfuldt salg til SAWO A/S.

Vellykket ejerskifte >

theilgaard

Virksomhedsportræt:

Slagteren gik i kødet på digitalisering

Hos Slagter Theilgaard med mere end 80 medarbejdere er papir nu erstattet med digitale processer, som ruster virksomheden til at følge med væksten.

 

Nye digitale tider >