banner_test

Digitalisering:

consortio2_3

Forældet IT kan blive dyrt

Mange virksomheder har skjulte omkostninger og opbygger gæld til fremtiden, når de ikke opgraderer eller skifter de gamle IT-løsninger ud med nye. Det siger Claus Rasmussen, direktør hos Microsoft ERP partneren Consortio IT.

Læs mere >

Erhvervsnyt Syd

Vi skriver om udfordringerne, succeserne, løsningerne og holdningerne hos de sydjyske virksomheder og erhvervsfremmesystemet. Dyk ned i arkiverne, og find tidligere artikler her.

nyheder-knappen

profilen-knappen

virksomhedscases-knappen

inspirationshjoernet-knappen

Gratis abonnement

Modtag vores nyhedsmail, og hold dig opdateret på det seneste i Sydjysk erhvervsliv.

Tilmeld dig her

Online handel:

onlinesalg1_3

Sådan skaber du vækst via onlinehandel – seminar

Vil du blive klogere på Amazon, Alibaba og eBays stigende rolle i onlinehandlen og finde ud af, hvordan du vælger den rette platform til din forretning? Så bør du overveje at deltage, når Erhvervshus Sydjylland sammen med Erhvervshus Fyn inviterer til seminar om onlinehandel.

Læs mere her >

Profilen:

zispa2_3

IT er et værktøj til at skabe gode kundeoplevelser

De gode kundeoplevelser er fokus hos digitaliseringseksperterne Zispa. Vi satte partner Frank Helbo Christensen i stævne for at blive klogere på, hvordan man egentlig fjerner manuel administration og skaber større overskud.

Læs mere >

damsgaard.jpg

Digitalisering:

En hel generation af SMV’er truet af manglende digitalisering

Digitale kompetencer er en mangelvare hos de danske virksomheder. Det viser en undersøgelse i kølvandet på efterårets Google Succes Online tour. Især de små ejerledede virksomheder i yderkommunerne er i fare for at blive efterladt på perronen af det digitale lyntog, mener formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

Læs mere >

Iværksætteri:

valentin_loevenshule1_3

Løvens Hule skaber gennembrud i Sønderborg-virksomhed

For et lille år siden spillede Jan Valentin højt spil i Løvens Hule med en værdiansættelse på 60 mio. kr. for sin opfindelse. Men selv om han ikke fik investorer, drøner hans patenterede baksystem til lastbiler afsted uden bremseklodser.

Læs mere her >

Brexit:

brexit1_3

Hjælpen er klar til brexit-ramte virksomheder

Resultatet af det britiske parlamentsvalg betyder med stor sandsynlighed, at Storbritannien officielt udtræder af EU 31. januar. Erhvervshusene står klar med støtte til de danske virksomheder, der bliver påvirket – både til afdækning af udfordringer og muligheder i forbindelse med den nye handelssituation.

Læs mere >

Fremtidens forretningsmodeller:

kimstafet1_3

’Digitalisering starter i ledelsen’

STAFETTEN: Kim Østergaard har med sin digitale marketingplatform skudt gang i et globalt forretningseventyr, og han efterlyser mere ledelsesfokus på den digitale omstilling hos danske virksomheder.

Læs mere >

Bæredygtighed:

Cradle-to-cradle guru roser sydjysk bæredygtigheds-projekt

Cradle-to-cradle guruen Michael Braungart lagde vejen forbi, da det nye TASTE projekt holdt åbningsseminar. Og selv om, TASTE projektet næppe er vejen til en verden helt uden affald, som er målet i cradle-to-cradle tankegangen, så havde professoren ros til det nye dansk-tyske samarbejdsprojekt.

Læs mere >

Bæredygtighed:

TASTE skal gøre bæredygtighed konkret i dagligdagen

I fremtiden skal det være nemmere for forbrugerne at sætte gaflen i fødevarer, som er bæredygtigt produceret. Med det nye dansk-tyske samarbejdsprojekt, TASTE, der netop er blevet lanceret, sætter nordtyske og syddanske virksomheder sig sammen med partnere for at oplyse vejen til bæredygtige valg i dagligdagen for både forbrugere og virksomheder.

Læs mere her >

Fremtidens forretningsmodeller::

Alarmklokkerne bimler for grossist-virksomhederne

I en ny rapport om engrosbranchen fastslår Dansk Industri, at danske grossistvirksomheder står overfor massive udfordringer, hvor der er brug for at gribe den accelererende digitalisering. Rikke Boel Olesen fra Erhvervshus Sydjylland har gode råd.

Læs mere >

 

Reklamebanner_Brexit_Smalt

lillis

Virksomhedsportræt:

Isbaren blev kigget efter med friske øjne

Samarbejdet med Spirende Fødevareoplevelser har givet Rasmus Iversen en følelse af ro og kontrol op til åbningen af isbaren Lillis. Gennem projektet har han nemlig fået medfinansiering af en rådgiver.

Få en bid af historien >

platz

Virksomhedsportræt:

Ejerskiftet lykkedes på målstregen

Brødrene Jørgen og Jens Erik Platz vidste godt, at klokken havde slået fem minutter i tolv for salg af deres familieejede karosserifabrik i Haderslev. De fik akkurat rakt ud efter hjælp i tide og endte med et succesfuldt salg til SAWO A/S.

Vellykket ejerskifte >

theilgaard

Virksomhedsportræt:

Slagteren gik i kødet på digitalisering

Hos Slagter Theilgaard med mere end 80 medarbejdere er papir nu erstattet med digitale processer, som ruster virksomheden til at følge med væksten.

 

Nye digitale tider >