Grønne krav buldrer af sted

01.06.2021

Virksomhederne bliver mødt af stigende krav til grønne løsninger. De krav kommer fx fra Middelfart Kommunes klimachef Morten Westergaard. Han udfordrer tankegangen om, at vi kan overfladebehandle indkøb og strategi med en grøn lak.

podcast6

Hvad det konkret betyder, bliver du klogere på i denne episode af podcasten Sydjysk Verdensklasse, hvor vi er taget på besøg på det klimavenlige rådhus i Middelfart.

Her er klimaet systemisk integreret i alle processer og budgetter i kommunen. Det betyder blandt andet, at der ikke bliver foretaget en investering, hvis det belaster miljø og klima for meget.

Det hører du mere om i denne podcast, og du hører også, hvordan indkøbspolitikken betyder, at der bliver sparet CO2 og penge på samme tid, når der fx indkøbes bleer til plejesektoren.

Du kommer også med forbi Jydsk Handi Service, hvor direktør Kim Jensen, forklarer, hvordan de renoverer defekte reservedele på hjælpemidler til plejesektoren og driver et aluminiumsskinnehotel, som sikrer genbrug af skinner til liftopsætning.

De har aftaler med halvdelen af landets kommuner, og de tilbyder et klimavenligere, grønnere alternativ til brug-og-smid-væk, samtidig med, at de mindst halverer udgifterne for deres kunder.

Lyt med og bliv inspireret.

Kontakt redaktionen

Du er velkommen til kontakte os med spørgsmål eller kommentarer. Skriv til Jesper Lunau.

Speak: Cathrine Laursen. Musik: Spark Of Inspiration af Shane Ivers, silvermansound.com.