Case: LPM Production A/S

Direktøren skaber digital begejstring

LPM Production A/S har gang i en ambitiøs vækstplan, hvor den digitale omstilling spiller en afgørende rolle.

lpm_production_casefoto_indholdsside

Målsætningen er klart defineret hos LPM Production i Ølgod:

- Vores 2021-plan er en vækst i omsætning fra de nuværende 50 mio. kr. om året til 75 mio. kr., siger Henrik Jørgensen, der får et år siden blev ansat som adm. direktør.

Væksten sker gennem konstant kvalitetsudvikling – både hos medarbejdere og i produktionsapparatet. Digitaliseringen spiller her en afgørende rolle, og hverken Industri 4.0 eller Big Data er fremmedord i Ølgod-virksomheden.

- Hidtil har vi været rigtig dygtige til at indsamle al vores data på maskinerne. Nu er vi i gang med at gøre dataene synlige og finde ud af, hvilke vi skal bruge, siger Henrik Jørgensen og fremhæver brug af data til:

  • præcis efterkalkulation
  • styrket videnniveau, hvor maskinerne opsamler viden og videregiver til næste mand
  • højere udnyttelse af maskinparken

Erhvervshus Sydjylland står klar

For Henrik Jørgensen er det af stor værdi, at han har adgang til Erhvervshus Sydjylland, og han oplever, at der er konsulenter, som står klar med sparring og gode tilbud, som kan hjælpe deres udvikling yderligere på vej.

- Lige nu er de ved at undersøge, om vi kan komme med på et digitaliseringsforløb. Samtidig har de øje for, hvem vi skal i dialog med, når vi skal ind på nye markeder, siger Henrik Jørgensen og peger på endnu et område, hvor virksomheden har haft gavn af Erhvervshus Sydjylland:

- Vi har som strategisk mål at blive underleverandør til flyindustrien. Det krævede, at vores medarbejdere blev opkvalificeret til at bruge kvalitetssikringssystemet AS9100 samt de nyeste kvalitetsledelsessystemer. Her pegede vækstkonsulenten på programmet Strategisk Kompetenceudvikling, hvor vi har fået støtte til oplæring af vores medarbejdere i den del, siger Henrik Jørgensen.

LPM Production beskæftiger 50 mand, og der arbejdes i treholdsskift med bl.a. langdrejning, automatdrejning og 5-akset bearbejdning.

lysblaa_streg

Sidst opdateret: 15.03.2019