Case: Lillis

lillis-header

Isbaren blev kigget efter med friske øjne

ikontest2Samarbejdet med Spirende Fødevareoplevelser har givet Rasmus Iversen en følelse af ro og kontrol op til åbningen af isbaren Lillis. Gennem projektet har han nemlig fået medfinansiering af en forretningsudvikler, der kiggede hans forretning efter i sømmene. For selv om han er en erfaren herre i restaurationsbranchen, har det givet god mening at få friske øjne på hans nyeste butikskoncept.

Bænkene foran Lillis i Låsbygade i Kolding bliver så småt fyldt op af

studerende, mødre med klapvogne og pensionister, der har sat skeen i cremet is og nyder en pause i solen.

Inde i isbaren overvejer andre kunder, om de skal kaste sig ud i rabarbersorbet, jordskok-is eller måske en variant med knuste cookies.

Det er tydeligt at se, at koncept og design i butikken er gennemtænkt til mindste detalje. Den urbane stil gennemsyrer stedet, hvor lamperne matcher de sarte isfarver og står i flot kontrast til det rå betongulv.

Rasmus Iversen og hans kone Maja Iversen driver isbaren, som åbnede i påsken 2019. Og succesen har været en realitet, siden den første kugle is blev langet over disken.

lillis-4

Håndlavet eller hjemmelavet?

- Kolding har taget rigtig godt imod os. Selv de dårlige dage er gode dage, fortæller Rasmus Iversen, der også driver to andre restauranter i byen. Han har arbejdet i restaurationsbranchen i 25 år og har oparbejdet en vis erfaring med, hvad der virker og ikke virker. Alligevel var det med en større portion ro og kontrol, at han åbnede dørene til isbaren.

- Det er første gang, vi har åbnet noget, der var så gennemarbejdet, siger han og mener, at en del af årsagen til det kan findes i hans samarbejde med Erhvervshus Sydjylland og projektet Spirende Fødevareoplevelser.

Gennem deltagelse i projektet blev Rasmus sat i forbindelse med og fik medfinansiering af en forretningskonsulent, der gennemgik virksomheden med friske øjne.

- Vi kan let komme til at stirre os blinde på for eksempel en salgstekst. Skal der stå håndlavet eller hjemmelavet is? Den slags hjalp [konsulenten] os med at undersøge, og det var fedt, siger Rasmus, der i øvrigt endte med at skrive ’håndlavet is’ på sine salgstekster.

lillis-3

Kom hele paletten rundt

Rasmus fik også hjælp til at få et 180-graders tjek på alt fra design og regnskab til noget så konkret som åbningstider.

- Havde vi tænkt på det hele? Det hjalp [konsulenten] os med at tjekke ved at stille nogle gode, fornuftige spørgsmål, så vi kom hele paletten rundt. Det var fantastisk, at der kom én og bekræftede, at vi for det meste havde rigtig god fod på det hele, siger Rasmus Iversen og fortsætter:

- Som restauratør skal man altid have lidt sommerfugle i maven, når man åbner et sted. For så er man lidt mere oppe på tæerne.

Og den flaksende følelse i maven var der også, da Lillis åbnede, husker Rasmus. Til gengæld følte han sig 100 procent sikker på konceptet.

- Det var en fed følelse. Alt det udenom var der styr på. Så kunne vi koncentrere os om is og personale, siger Rasmus Iversen.

lillis-5Rasmus Iversen fortryder bestemt ikke, at han sagde ja tak til at komme med i Spirende Fødevareoplevelser. Samarbejdet har været utrolig givtigt, synes han. Derfor vil han heller ikke tøve med at medvirke igen, hvis han skulle finde på en ny idé.

Fotos af Lene Esthave

Vil du være med i projektet?

Rasmus og Maja fik medfinansiering til konsulenthjælp gennem projektet Spirende Fødevareoplevelser. Skal din virksomhed også have mulighed for at være med i projektet? Tag en snak med Mona, og find ud af, hvad der kan lade sig gøre.

Mona Nissen Bach

Mona Nissen Bach

Speciale: Implementering, ledelsessparring, fødevarer

Se fuld profil

Sidst opdateret: 10.10.2019