Han bygger nye lag på sine hoteller under corona

11.02.2021

Esbjerg: Palle Storinggaard, direktør i ECH Park, købte Hotel Britannia i Esbjerg blot få måneder før, corona lukkede Danmark ned. Trods enkelte søvnløse nætter har han haft modet til at investere, og 2020 tyder på et overskud.

palle Storinggaard

Hotel- og restaurationsbranchen er i knæ. Palle Storinggaard, der siden 2013 har stået i spidsen for ECH Park og for et år siden – blot få måneder inden den historiske corona-nedlukning – overtog Hotel Britannia har da også oplevet prøvelserne på egen krop.

- Jeg har da haft enkelte søvnløse nætter. Det var lige i starten, da det hele lukkede, og vi ikke vidste, hvad der ville blive rullet ud af hjælpepakker, og jeg stod med et hotel mere, som vi skulle til at bygge op, siger Palle Storinggaard.

Trods hjælpepakker og lønkompensation så bød hele foråret på underskud. Men i efteråret har de to hoteller samlet set tjent det tabte ind, og 2020 ser ud til samlet at skabe et lille overskud.

- Det er vi selvfølgelig lykkelige for. Vores branche er i knæ, men vi er lykkedes med at holde Britannia åbent for gæster indtil denne nedlukning og under trygge rammer at tilbyde menukortet til servering på værelserne, siger Palle Storinggaard, der i høj grad har tiltrukket forretningsrejsende.

Det digitale indtog
Alt imens Britannia i midtbyen har fortsat hoteldriften, så har Palle Storinggard tænkt i udviklingstiltag på ECH Park. Det er blandt andet lykkedes at få en tilkendegivelse om en en bevilling på kr. 167.000 fra den såkaldte Omstillingspulje. Med de midler er der blevet investeret i videokonference-udstyr i samtlige hotellets mødelokaler.

- Det har betydet, at vi før denne nedlukning har kunnet tilbyde virksomheder at afholde digitale konferencer fra vores hotel med topkvalitet, siger Palle Storinggaard og fortsætter:

- Efter corona bliver det også et aktiv for os. Coronaen har utvivlsomt åbnet vores øjne for, at vi ikke altid skal krydse landegrænser og landsdele for at mødes, men vi kan lave mindre set up med online-transmissioner. Som hotel er vi nu langt bedre gearet til den digitale fremtid, siger Palle Storinggaard.

Den grønne forvandling
Palle Storinggaard har i Horesta en brancheorganisation, som er god til at være tæt på sine medlemmer med råd og vejledning til hjælpepakkerne. Ikke desto mindre ser han en stor værdi i, at der i det sydjyske er et erhvervshus tæt på de sydjyske virksomheder.

- De er rigtig gode til at informere, når der er nye pakker og hjælp, så man bliver opmærksom på, hvad der er at gribe ud efter. Samtidig er der andre brancher end vores, hvor der slet ikke er samme hjælp at hente, siger Palle Storinggaard, der netop også har søgt en ny Omstillingspulje til bl.a. at omstille til en mere grøn profil.

- Vi ved, at vi skal i gang med den grønne omstilling, og det bliver et fremtidigt krav fra flere af vores store kunder, at vi har en grøn profil. Det er nu, vi har muligheden for at tage fat om den udvikling.