"Vi skal være ambitiøse"

20.03.2019

Opbygning med fart på: Jacob Chr. Nielsen, direktør i Erhvervshus Sydjylland, gør status efter sine første intense måneder i spidsen for det nye erhvervshus

divider-stiplet-blaa

For tre måneder siden trådte du til som ny direktør. Hvad er der sket i den periode?

Først og fremmest har vi nu fået sammensat det hold af medarbejdere, der tilsammen skal gøre en forskel for virksomhederne i Sydjylland og Middelfart. En del af dem kommer fra det gamle Væksthus Syddanmark i Odense, og derudover har vi hentet hele 10 nye medarbejdere ind. Til juni træder yderligere seks nye medarbejdere ind ad døren. Det giver selvsagt en stor entusiasme og energi at være en ny stor flok, som har et brændende ønske om at skabe noget nyt og interessant for virksomhederne.

Derudover bruger vi meget tid på at besøge vores samarbejdspartnere – kommunerne, erhvervsfremmeaktørerne osv. Opbakningen har været enestående, og jeg oplever ingen løftede parader, når jeg kommer rundt. Alle vil det her i Sydjylland, og derfor er vi også allerede nu godt på vej ud over stepperne med tilbud til de virksomheder, som det hele handler om.

Endelig er der selvfølgelig den fysiske opbygning af faciliteterne i Vojens, ligesom der er gået meget tid med at få skabt de rette rammer og i det hele taget få de interne processer til at køre.

divider-stiplet-blaaHvordan ser hverdagen ud for dig i hele den her opbygningsfase?

Min dag er fyldt med spændende møder fra morgen til aften. Jeg har både prioriteret at have én-til-én-samtaler med samtlige medarbejdere, så jeg lærer alle godt kende, og derudover har der været alle jobsamtalerne.

Lykkeligvis er der også rigtig mange interessenter, uddannelsesinstitutioner og virksomheder, der ringer og inviterer på en kop kaffe for at komme med deres bud på, hvordan vi skaber verdens bedste erhvervshus. For mig handler det om at lytte og få så mange input som muligt.

Det har især gjort et stærkt indtryk på mig, at de lokale erhvervsservices fra dag 1 har taget så godt imod det nye erhvervshus. Jeg ved, at det nye set-up har medført forandringer mange steder, men det har på intet tidspunkt givet sig udslag i hverken skepsis eller modvilje. Det er fantastisk positivt. Overalt oplever jeg en åbenhjertig tilgang til, hvordan vi sammen spiller hinanden endnu bedre.

divider-stiplet-blaa

Og hvordan er det så, at vi nu får skabt den her stærke erhvervsudvikling i Sydjylland og Middelfart?

Der er flere ting, som ligger lige til højrebenet. For det første er der allerede lavet et vigtigt stykke strategiarbejde, der udpeger, hvor vi skal sætte ind i Sydjylland. For det andet er der nogle ting, som den nye erhvervsfremmestruktur generelt lægger op til. Oven i det er det bliver det også vigtigt at mobilisere mod og vilje i og omkring det nye erhvervshus. Vi vil gerne prøve at gøre ting på nye måder, hvis vi tror på, at det kan gavne virksomhederne og erhvervsudviklingen generelt.

Lige nu arbejder vi med nogle ambitioner, som vi skal have virksomhederne, kommunerne og de lokale erhvervsservices med på. Vi kunne godt tænke os at komme med nogle konkrete målsætninger indenfor eksempelvis kompetenceudvikling, digitalisering, cirkulær økonomi, eksport osv. Her skal vi turde sige ’hvor er vi lige nu?’, og ’hvor skal vi være om tre eller fem år? Vi skal turde sætte målsætningerne højt. Sagen er, at vi har alle mulighederne for at være ambitiøse på hele vores områdes vegne. Og det forpligter.

Jacob Chr. Nielsen

Jacob Chr. Nielsen

Speciale: Generationsskifte, strategiudarbejdelse, virksomhedsledelse

Se fuld profil