Virksomhedsguiden leverer corona-overblikket

19.03.2020

Erhvervsstyrelsens samlede vejledningsplatform for virksomheder, Virksomhedsguiden, har samlet en masse relevant information for virksomheder om Covid 19.

 

Corona-krisen udgør en kæmpe udfordring for landets virksomheder. Heldigvis er der mange muligheder for hjælp.

Det bedste sted for virksomhederne at søge information om corona-situationen lige nu er Erhvervsstyrelsens vejledningssite, Virksomhedsguiden.dk. Det mener Erhvervshus Sydjyllands kommunikationschef, Nikolaj Stig Nielsen.

- Tingene er gået stærkt i den seneste uge, og heldigvis har et enigt Folketing også undfanget flere hjælpeinitiativer for de virksomheder, der bliver ramt af landets nedlukning. I sådan en situation er det generelt bedst at søge sine informationer ad de kanaler, der er tættest på beslutningerne, siger han.

Ros til overskueligt univers

Han roser Virksomhedsguiden.dk for på kort tid at have opbygget et overskueligt univers af informationssider, hvor alle virksomhedsrelevante vinkler på coronakrisen bliver dækket. Emnerne strækker sig fra håndtering af sygdomsramte medarbejdere over kontraktretlige spørgsmål ved force majeure til de nyeste muligheder for tilskud og refusion af tab.

- Blot skal man lige være opmærksom på, at Virksomhedsguiden ikke kan lave vejledningssider om nye lovtiltag, før de formelt er 3. behandlet i Folketinget og trådt i kraft. Der kan derfor i praksis gå nogle dage, fra en ny ordning er meldt ud på et pressemøde, til ordningen er beskrevet på Virksomhedsguiden, siger Nikolaj Stig Nielsen.

I disse tilfælde peger han på de relevante ministeriers hjemmesider på nettet, hvor der typisk findes faktaark om ordningerne i forbindelse med pressemeddelelserne.

Erhvervshuset står klar med sparring og vejledning

Kløjes man i de mange muligheder på nettet, og ønsker man i stedet en personlig vejledning, inviterer Erhvervshus Sydjylland til at benytte sig af erhvervshusets corona-beredskab.

Selv om fysiske møder ikke p.t. er en mulighed, holder Erhvervshus Sydjylland fortsat åbent ved hjælp af telefon, netmøder og mails. Og fokus i erhvervshusets tilbud om sparring er i højere grad rettet over imod det akutte behov for hjælp og støtte. Det kan du også læse mere om HER.

- De fleste vil kunne finde svar på mange generelle udfordringer på Virksomhedsguiden, men vi står også klar til at hjælpe dem, som har nogle særlige problemer, eller som har svært ved at overskue informationsjunglen, fortæller Hanne Gulløv, som er chef for forretningsudvikling og netop nu også står i spidsen for erhvervshusets Corona-beredskab.

Erhvervshus Sydjyllands Corona-beredskab kan nås ved at ringe direkte til Hanne Gulløv på telefonnummer 2550 5303 eller sende en mail hg@ehsyd.dk, så sørger Hanne for, at alle bliver sendt til de helt rigtige fagpersoner.

Besøg Virksomhedsguiden.dk