Den drift-fokuserede virksomhedsleders tid er forbi

10.10.2019

Direktøren for Thürmer Tools, Erick Thürmer, var ikke kommet til HI messen for at stryge virksomhederne med hårene. Fra scenen leverede han en række anderledes og ind imellem provokerende budskaber, da han blandt andet erklærede den drifts-fokuserede virksomhedsleders tid for ovre.

Erick Thürmer, direktør for Thürmer Tools holdt i onsdags oplæg på dette års HI-Tech & Industry messe i Messecenter Herning for en fyldt konferencesal. Her fortalte han bl.a. om, hvad han så som én af de største barrierer for udvikling i de danske virksomheder. Han mener nemlig, at virksomhedslederne er blevet magelige.

- Problemet er, at det går okay. Mange SMV-direktører kører en fed bil, spiller golf og har det godt. Hvorfor skulle de satse det?, siger han til Erhvervshus Sydjylland efter oplægget.

Han argumenterer for, at forandring og udvikling skal tænkes ind hele tiden i virksomheden, fordi når det først går galt, så går det hurtigt.

- Man bliver nødt til at være entreprenør, hvis man ejer en virksomhed i dag. Man kan ikke være en driftsmand, siger Erick Thürmer.

Der skal nye ledere til de næste 10 år

Erick Thürmer tog også pusten fra publikum, da han fortalte, om hvordan han fyrede hele sin bestyrelse. For Erick Thürmer stod det til nemlig klart, at de ikke kunne kultivere virksomhedens udvikling tilstrækkeligt.

- Jeg tror, at op mod 40% af eksisterende ledere og bestyrelser i Danmark i dag, ikke kan føre os videre i de næste ti år. De er simpelthen ikke dygtige nok, siger Erick Thürmer.

thurmer2

Det skal give mening

En anden pointe Erick Thürmer lægger vægt på, var at fremtidens arbejdskraft er kræsen med arbejdspladser.

- Den unge generation får man ikke til at arbejde, medmindre der er en fuldstændig klar mening med det man laver, siger Erick Thürmer, der også forklarer, hvordan de his Thürmer Tools har været nødt til at bygge virksomheden om, så den passer til den nye arbejdsstyrke.

- Ellers kunne vi ikke tiltrække dem. Til gengæld efter vi har gjort det, så har vi elever og praktikanter fra hele verden, siger Erick Thürmer.

Arbejdsmiljø er noget, som bliver prioriteret højt hos Thürmer Tools, hvor ingen må arbejde efter kl. 16.00, og alle skal holde onsdagskalenderen fri, så der er tid til interne møder og opsamling.

- Og så har vi har fjernet alt, hvad jeg laver. Jeg har ikke noget job. Så jeg er der bare, og jeg spreder kærlighed og er til stede, siger Erick Thürmer og fortsætter:

- Fordi jeg ikke har faste opgaver, så kan jeg mærke når f.eks. Vivi fra callcenteret er ked af det, og så kan jeg sende hende på en afbudsrejse, så kommer hun fuld af energi tilbage. Det er så små penge, i forhold til hvad stress koster.