undersidebanner_nyheder

Øvrige arkiverdivider_undersideboks_sortunderside_profilen

underside_virksomhedscases

underside_inspiration

SJVK FB

Hvem har været bedst til sydjysk verdensklasse i 2020?

20.12.2020

Vær med til at finde det bedste eksempel på sydjysk verdensklasse blandt virksomhederne i 2020. Indstil din kollega, chef eller arbejdsplads.

Læs mere

iba

Digitale uddannelser øger efterspørgsel

03.12.2020

Et solidt digitalt setup giver nye muligheder for efteruddannelse. Siden corona-nedlukningen af Danmark i marts 2020 har IBA i Kolding tilbudt en fleksibel onlineløsning på al uddannelse, og det har øget efterspørgslen.

Læs mere

Ulrik I

Sydjyske kommuner springer højt

03.12.2020

Tre sydjyske kommuner er højdespringere og med i top ti i DI’s årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Vejen er Danmarks nr. 2.

Læs mere

ibcfacade

Udnyt ventetid og efteruddan dig. Start i morgen

18.11.2020

Aflyste arrangementer, stille dage eller corona-selv-isolation på grund af risiko for smitte rammer mange virksomheder i kølvandet på corona-virussens smittetal og restriktioner. Hos IBC i Kolding tilbyder man dag til dag adgang til opkvalificering eller efteruddannelse.

Læs mere

Eksport giver vinger

Øget eksport skal give sydjysk erhvervsliv vinger

05.11.2020

Erhvervshusene lancerer nu sammen med en række partnere et ambitiøst vidensprogram, som skal løfte eksportevnen hos sydjyske virksomheder.

Læs mere

Philipp Schröder

En (ek)sport for professionelle

04.11.2020

De største og mest professionelle virksomheder har størst succes med eksport. Men almindelige SMV'er kan også sagtens være med og kan blive store og succesfulde gennem eksport. Det var konklusionen, da erhvervshusene med Midtjylland og Sydjylland i spidsen inviterede til eksportwebinar d. 30 oktober.

Læs mere

Covidchange

Nu er der 100 mio. kr. til omstilling af hårdt ramte virksomheder

22.10.2020

Ny støttepulje for virksomheder, der er hårdt ramt af Corona-nedlukningen, åbner for ansøgninger den 30. oktober 2020. Puljen har særligt fokus på virksomheder inden for turisme- og oplevelseserhverv, men alle virksomheder, der er oplever alvorlige problemer som følge af COVID-19-pandemien, inviteres til at søge på tværs af geografi og brancher.

Læs mere

eksport

Zoom ind på din eksport, og bliv klar til næste skridt

22.10.2020

Eksporten er i fokus i tre højaktuelle og gratis Zoom-webinarer fra Erhvervshus Sydjylland.

Læs mere

Formand Henrik Frandsen

Sydjylland bliver kraftcenter for Energi- og miljø-innovation

08.10.2020

Forsknings- og uddannelsesministeriet har udpeget 10 nye erhvervsklynger, som skal bygge bro imellem erhvervslivet og forskningsmiljøerne indenfor de vigtigste danske styrkepositioner. Hovedkontoret for miljøklyngen bliver placeret i Sønderborg, mens hovedparten af energiklyngens ressourcer deles imellem Fredericia, Esbjerg og Sønderborg.

Læs mere

Eksportwebinar

Webinar skyder nyt eksportprogram for SMV’er i gang

08.10.2020

Du kan møde fremtidsforsker Anne Skare Nielsen og eksportguru Philip Schröder d. 30. oktober ved et gratis webinar, som skyder det nye eksportprogram SMV:International i gang.

Læs mere

indu_uge

Industriens Uge udvides på grund af corona

07.10.2020

Trekantområdet Danmark har i de seneste fire år afholdt Industriens Uge i uge 44. Det har normalt været en række arrangementer med fokus på industri, karriere og uddannelsesmuligheder.

Læs mere

Copenhagen Fashion Week

Ingen modeuge uden bæredygtig kollektion

24.09.2020

Fra 2023 skal kollektionerne på Copenhagen Fashion Week leve op til krav om bæredygtighed, hvis de skal udstilles. Et gratis rådgivningsforløb tilbydes allerede nu til tøjindustrien fra Dansk Design Center.

Læs mere

Thomas Terney

Så er der webinarer for ejerledere

24.09.2020

Udvikling er et stigende krav til landets mange ejerledede virksomheder. Nu kan du som ejerleder sætte gang i din virksomheds udviklingsproces via en spændende, aktuel og gratis webinar-række.

Læs mere

Klimaboost2020

”Den nye Pasteur” fra Aalborg er årets klimaiværksætter

10.09.2020

I et felt af seks skarpe finalister trak virksomheden Lyras det længste strå, da landets seks erhvervshuse for første gang dystede om at levere ”Årets klimaiværksætter”. Med titlen følger 250.000 kr. fra Middelfart Sparekasse til den fortsatte udvikling af virksomheden samt løbende sparring det kommende år.

Læs mere

design1

Efteruddannelse i design vil give vækst

10.09.2020

230 virksomheder har vurderet, at designtænkning kan forbedre omsætningen med næsten 80 millioner kroner. Den vurdering kommer de med efter at have gennemført et kort, gratis forløb på Designskolen i Kolding.

Læs mere

Carsten Molbye

Nyt tilskudsprogram for ejerledere

27.08.2020

For Sydjyllands mange ejerledere er deres virksomhed gerne deres vigtigste aktiv. Nu kan de få tilskud til professionel rådgivning om, hvordan de gør deres virksomheder mere værd.

Læs mere

thomas_aguardio

Finalister i KlimaBoost 2020 er fundet

27.08.2020

Vejle-virksomhed skal repræsentere Sydjylland i konkurrencen om at blive Danmarks skarpeste klima-iværksætter. Førstepræmien er 250.000 kr.

Læs mere

klimavenlig_mad

Få afprøvet og finansieret din klimavenlige mad

13.08.2020

Nu får syddanske fødevarevirksomheder en ekstra hjælp til at udvikle nye klimavenlige fødevarer sammen med fødevaregiganten Coop og Danmarks grønne tænketank CONCITO

Læs mere

edih

Udvælgelse af kandidater til European Digital Innovation Hubs

13.08.2020

Klynger, Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter (GTS´ere), viden- og forskningsinstitutioner kan nu melde sig til et europæisk netværk, de såkaldte European Digital Innovation Hubs.

Læs mere

tommy_ahlers

Er Danmarks mest lovende grønne iværksætter fra Sydjylland?

30.06.2020

Danmarks seks erhvervshuse går nu på jagt efter Danmarks mest lovende grønne iværksætter via konkurrencen ’KlimaBoost 2020’. Vinderen bliver fundet på Klimafolkemødet i Middelfart i starten af september og løber med en pris på 250.000 kr., sponsoreret af Middelfart Sparekasse.

Læs mere

VJ Rørteknik i Esbjerg

Fuldt blus på besøgene i virksomhederne

25.06.2020

Corona-krisen aflyste stribevis af fysiske besøg i virksomhederne. Erhvervshus Sydjyllands forretningsudviklere har siden begyndelsen af juni kørt ud til virksomheder igen, og vi tog med på tur for at opleve, hvad erhvervshuset hjælper med i en almindelig uge i juni.

Læs mere

rethinkthefuture

Ny leder? Få bedre resultater med en god overgang

11.06.2020

Alle virksomheder skal før eller siden skifte leder og der forefindes flere muligheder for at finde rådgivning omkring tiden før lederskiftet. Vi har set nærmere på et udviklingsforløb, som hjælper virksomheder igennem processen.

Læs mere

nethandel-stock

Coronakrisen har haft effekt på e-handlen

28.05.2020

En analyse af e-handlen fra Foreningen for Dansk Internethandel peger på en varig stigning i e-handlen på grund af coronakrisen.

Læs mere

eksportpakkeesbjerg

Omfattende eksportpakke er klar

28.05.2020

Udenrigsministeriet har lanceret en række nye initiativer, der skal sikre danske virksomheder hjælp til at genoprette eksporten i takt med, at verden åbner op. Samtidig øges indsatsen for at tiltrække udenlandske investeringer til Danmark.Læs mere

aabenraashop

Aabenraashop.dk er læreplads for butikker

28.05.2020

46 butikker er med i Business Aabenraas webshop, som giver kunderne mulighed for at handle lokalt. På samme tid får digitalt-uerfarne virksomheder support og hjælp til at komme i gang.

Læs mere

koldingfjord-hotel

Hotel lukket ned: Uddanner ansatte online

14.05.2020

78 medarbejdere har været hjemsendt siden midten af marts på Hotel Koldingfjord. Men tiden er blevet udnyttet til opkvalificering og efteruddannelse, mens hotellet bliver renoveret.

Læs mere

engelbrecht facade

Engelbrecht biler fik bedre april end ventet

14.05.2020

Salgstallene for biler er ikke set lavere i 10 år på landsplan ifølge Autobranchen Danmark, men i Middelfart har Hardy Engelbrecht igen kunder i butikken og har i april ansat to mekanikere og en lagermand.

Læs mere

CBS-forventningsindeks

Forsigtigt håb spreder sig i virksomhederne

11.05.2020

Flere virksomheder ser nu en smule mere optimistisk på forventningerne til resten af 2020 og 2021, end de gjorde for få uger siden. Det viser et nyt forventningsindeks fra Copenhagen Business School (CBS). Det er dog værd at bemærke, at fremgangen sker fra et dystert udgangspunkt.

Læs mere

Corona-krise vender forventninger på hovedet

Corona-krisen vender forventningerne på hovedet

07.05.2020

7 ud af 10 sydjyske virksomheder forventer fald i omsætning og et dårligere årsresultat i 2020. Det går stik imod det, virksomhederne sagde kort tid inden, at Corona-krisen lukkede Danmark ned.

Læs mere

coronagenstart

Corona genstartsprogram klar til de sydjyske virksomheder

06.05.2020

Erhvervshusene introducerer nyt tilskudsprogram, hvor virksomhederne kan få 25.000 kroner i tilskud til at rådgivning for at få lavet den rigtige genstartsplan efter Corona-krisen.

Læs mere

Vivian Hedes hjemmeside

Ingen kompensation – kan det virkelig passe?

05.05.2020

Dansk kosmetolog med forretning i Kollund, men adresse syd for grænsen, undrede sig, da hendes ansøgning om kompensation for tabt omsætning blev afvist i ansøgningssystemet. Kunne det nu passe? Nej, det kunne det ikke, og nu er fejlen i systemet rettet.

Læs mere

mona

Smagen af svære tider

03.05.2020

Mona Nissen Bach hjælper sydjyske fødevarevirksomheder med udvikling og vækst i sit virke som projektleder i Erhvervshus Sydjylland. Som tidligere succesuld restauratør trækker hun på sine egne erfaringer og knowhow til at vejlede fødevarevirksomheder gennem corona-krisen.

Læs mere

voxpop_direktoerer

Lokal erhvervsservice: Optimismen er intakt

02.05.2020

Vi har taget temperaturen på corona-stemningen hos de lokale erhvervsservice i tre af de sydjyske kommuner. Trods store udfordringer under coronakrisen er optimsimen stadig intakt.

Læs mere

mona

Smagen af svære tider

02.04.2020

Mona Nissen Bach gik fra at være succesfuld restaurantejer til at hjælpe sydjyske fødevarevirksomheders udvikling og vækst i sit virke som projektleder i Erhvervshus Sydjylland. Nu bruger hun sine erfaringer til at vejlede fødevarevirksomheder gennem corona-krisen.

Læs mere

loenkompensation

Nu kommer hjælpen til fyringstruede lønmodtagere

25.03.2020

Onsdag åbnede lønkompensationsordningen, så virksomheder kan få støtte til at hjemsende medarbejdere i stedet for at fyre dem.

Læs mere

arbejde_hjemmefra

Gode råd til at arbejde hjemmefra

19.03.2020

Mange er sendt hjem for at arbejde hjemmefra, men hvordan får man den mest optimale hverdag, når der ikke er kantine, kollegaer eller kaffeautomat?

Læs mere

corona_virksomhedguiden

Virksomhedsguiden leverer corona-overblikket

19.03.2020

Erhvervsstyrelsens samlede vejledningsplatform for virksomheder, Virksomhedsguiden, har samlet en masse relevant information for virksomheder om Covid 19.

Læs mere

arbejde_hjemmefra_2

Åbent erhvervshus i et corona-lukket land

12.03.2020

Erhvervshus Sydjylland er gået digitalt og har haft travlt, siden det meste af Danmark lukkede ned på grund af coronakrisen sidste onsdag

Læs mere

coronaberedskab_2

Erhvervshus opretter corona-beredskab til sydjyske virksomheder

12.03.2020

Erhvervshus Sydjylland står klar med sparring og vejledning til virksomheder, der er akut udfordret af coronakrisen

Læs mere

beredskab_udvidet

Erhvervshuset udvider corona-beredskab

12.03.2020

Et større beredskabsteam og udvidede åbningstider er Erhvervshus Sydjyllands nyeste svar på corona-krisen. Så nu kan corona-ramte virksomheder få vejledning fra erhvervshuset ugens syv dage fra kl. 6 til 22.

Læs mere

Corona

Vær klar til virkeligheden efter Corona

05.03.2020

Corona-virussen har lukket fabrikker i Kina, og det skaber problemer for danske virksomheder med datterselskaber i Kina eller med kinesiske underleverandører. Nu skal de holde sig klar for at komme forrest i køen, når det igen bliver sikkert at rejse til Kina.

Læs mere

forside_erhvervsfremmestrategi

Ny samlet strategi for dansk erhvervsfremme

05.03.2020

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har netop offentliggjort strategien Erhvervsfremme i Danmark 2020-2023. Strategien sætter rammen om den decentrale erhvervsfremmeindsats i de næste fire år og stiller blandt andet skarpt på de kommende års indsats for at fremme vækst og udvikling i små og mellemstore virksomheder i Sydjylland.

Læs mere

ugefireivaerksaettere

Vejledning til iværksættere: Det er ikke ’one size fits all’

22.01.2020

Det kræver en smidig arbejdsdeling imellem lokale erhvervsservices og erhvervshusene, når de danske iværksættere søger sparring og vejledning. For der er stor forskel på de forskellige iværksætteres ønsker og behov.

Læs mere

onlinesalg1_3

Sådan skaber du vækst via onlinehandel – seminar

08.01.2020

Vil du blive klogere på Amazon, Alibaba og eBays stigende rolle i onlinehandlen og finde ud af, hvordan du vælger den rette platform til din forretning? Så bør du overveje at deltage, når Erhvervshus Sydjylland sammen med Erhvervshus Fyn inviterer til seminar om onlinehandel.

Læs mere

jvjmaskinteknik_loevenshule

Løvens Hule skaber gennembrud i Sønderborg-virksomhed

18.12.2019

For et lille år siden spillede Jan Valentin højt spil i Løvens Hule med en værdiansættelse på 60 mio. kr. for sin opfindelse. Men selv om han ikke fik investorer, drøner hans patenterede baksystem til lastbiler afsted uden bremseklodser.

Læs mere

damsgaard.jpg

En hel generation af SMV’er truet af manglende digitalisering

18.12.2019

Digitale kompetencer er en mangelvare hos de danske virksomheder. Det viser en undersøgelse i kølvandet på efterårets Google Succes Online tour. Især de små ejerledede virksomheder i yderkommunerne er i fare for at blive efterladt på perronen af det digitale lyntog, mener formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

Læs mere

brexitpm_ac

Hjælpen er klar til brexit-ramte virksomheder

13.12.2019

Resultatet af det britiske parlamentsvalg betyder med stor sandsynlighed, at Storbritannien officielt udtræder af EU 31. januar. Erhvervshusene står klar med støtte til de danske virksomheder, der bliver påvirket – både til afdækning af udfordringer og muligheder i forbindelse med den nye handelssituation.

Læs mere

taste_nyhed_kickoff

Nyt projekt skal gøre bæredygtighed konkret i dagligdagen

05.12.2019

I fremtiden skal det være nemmere for forbrugerne at sætte gaflen i fødevarer, som er bæredygtigt produceret. Med det nye dansk-tyske samarbejdsprojekt, TASTE, der netop er blevet lanceret, sætter nordtyske og syddanske virksomheder sig sammen med partnere for at oplyse vejen til bæredygtige valg i dagligdagen for både forbrugere og virksomheder.

Læs mere

braungart

Cradle-to-cradle guru roser sydjysk bæredygtigheds-projekt

05.12.2019

Cradle-to-cradle guruen Michael Braungart lagde vejen forbi, da det nye TASTE projekt holdt åbningsseminar. Og selv om, TASTE projektet næppe er vejen til en verden helt uden affald, som er målet i cradle-to-cradle tankegangen, så havde professoren ros til det nye dansk-tyske samarbejdsprojekt.

Læs mere

erhvervsklima

Giver det mening at sætte tal på kommunernes erhvervsvenlighed?

07.11.2019

Landets kommuner scorer vidt forskellige resultater i Dansk Industris og Dansk Byggeris undersøgelser af erhvervsvenligheden. Billund er både nr. 1 og 24, men forklaringen er helt naturlig, påpeger de to erhvervsorganisationer.

Læs mere

brexit_webinar

Brexit: Der kommer en deal 

06.11.2019

Storbritannien træder ud af EU. Om det bliver på vilkår lignende Norge eller Canada, bliver bl.a. afgjort af det kommende parlamentsvalg i landet. Det var konklusionen på et webinar, arrangeret af bl.a. Danish Export Association og erhvervshusene.

Læs mere

esbjerghavn_brexitartikel

Det britiske valg får danske virksomheder på stikkerne

06.11.2019

Med gårsdagens valgresultat i Storbritannien og den kæmpe sejr til Boris Jonsson kommer danske virksomheder nu i hurtigt handle-gear.

Læs mere

csr

Tre sydjyske virksomheder er indstillet til CSR-pris

24.10.2019

Et VVS-firma, en dyrepark og en golfklub fra Sydjylland er med i kapløbet om CSR People Prize 2019, der hylder en dansk virksomhed, som gør en ekstraordinær indsats for at tage et socialt ansvar.

Læs mere

Erhvervshus Sydjylland klar med støtte til Brexit-ramte virksomheder

10.10.2019

Erhvervshus Sydjylland sætter nu gang i et vejledningsprogram for sydjyske virksomheder, der ser en trussel i et muligt brexit.

Læs mere

gco

Millioner til grøn omstilling i sydjyske virksomheder

10.10.2019

Sydjyske virksomheder får nu en håndsrækning til at komme i gang med grøn omstilling. Det sker som via et nyt landsdækkende tilskudsprogram. Nøgleordet er cirkulær økonomi, som er afgørende, hvis Danmarks skal nå sine klimamål.

Læs mere

brexitpm_ac

Tilskudsprogram parat til at hjælpe brexit-ramte virksomheder

10.10.2019

Storbritannien er nu officielt ude af EU, og nu gælder en overgangsaftale frem til 31. december 2020. Derfra er det aldeles uklart, hvilke regler og bureaukratiske udfordringer de danske virksomheder vil møde. Men landets seks erhvervshuse er klar med et tilskudsprogram, som sikrer ekspertrådgivning til virksomhederne.

Læs mere

welfare

Få støtte til at udvikle ny teknologi til velfærdsområdet

10.10.2019

Social- og sundhedssektoren står over for store udfordringer de kommende år, og OPI-puljen er en unik mulighed for at skabe løsninger i samarbejde mellem det offentlige og erhvervslivet.

Læs mere

virk-koeb1

Køb en virksomhed, og sig farvel til lønmodtager-livet

10.10.2019

Drømmer du om at springe ud som selvstændig, behøver du ikke bygge det hele op fra bunden. Stephan Scheelke fra Løgumkloster overvejer at købe en virksomhed i stedet for at fortsætte sin erhvervskarriere som lønmodtager. Og det behøver ikke kræve millioner på lommen.

Læs mere

thurmer1

Den drift-fokuserede virksomhedsleders tid er forbi

10.10.2019

Direktøren for Thürmer Tools, Erick Thürmer, var ikke kommet til HI messen for at stryge virksomhederne med hårene. Fra scenen leverede han en række anderledes og ind imellem provokerende budskaber, da han blandt andet erklærede den drifts-fokuserede virksomhedsleders tid for ovre.

Læs mere

Åbent-hus-dagen i billeder

10.10.2019

Onsdagens velbesøgte åbent hus arrangement bød på masser af hygge, god stemning og engageret fagsnak. Vi har samlet en række pletskud fra dagen.

Fotograf: Claus Fisker

Læs mere

Hvad sagde vores Åbent Hus gæster

10.10.2019

Godt 200 gæster trodsede varmen og mødte op til Erhvervshus Sydjyllands åbent-hus-arrangement onsdag eftermiddag. Vi spurgte nogle af dem, hvad de tænker om Sydjyllands nye erhvervshus og det nye erhvervsfremmesystem.

Fotos: Claus Fisker

Læs mere

huxi

Hede, humor og Huxi under teltdugen

10.10.2019

Et fyldt telt med 200 fremmødte var i en bagende sensommervarme på plads, da radio- og tv-vært Huxi Bach skruede op for debatten om, hvad der skal kendetegne fremtidens erhvervsliv i Sydjylland.

Fotos: Claus Fisker

Læs mere

grunewocheartikel

Grüne Woche  - en smagsrejse gennem verden

10.10.2019

Mere end 50 lande deltog i 2020 på Grüne Woche, som er en årligt tilbagevendende messe i Berlin. Den har eksisteret siden 1926 og havde i år 450 stande med fødevarer. Omdrejningspunktet på messen er fødevarer, landbrug og havebrug.

Læs mere

helge

Erhvervslivet elsker sport og speedway

10.10.2019

Weekenden bød på for første gang i 17 år på et VM-løb på dansk speedways nationalstadion i Vojens. Det var samtidig premiere på en nyskabelse. For første gang i den sydjyske speedwayhistorie er der nemlig skabt et stærkt sponsor- og erhvervsnetværk omkring den ædle knallertsport.

Læs mere

Sydjyske virksomheder tager hul på FN's verdensmål

10.10.2019

Verdensmålene inspirerede til bæredygtig udvikling hos de sydjyske virksomheder, da Erhvervshus Sydjylland onsdag d. 11. september 2019 afholdt vækstbriefing i samarbejde med Deloitte og Advice.Læs mere

googlebus

Google havde fuld bus i Fredericia

10.10.2019

Sydjylland mødte talstærkt op, da Google Succes Online turen lagde vejen forbi Fredericia og Aabenraa hhv. d. 18. og 19. september.

Læs mere

ivaerk_DanskeBank

Banken suger inspiration fra iværksættere

10.10.2019

Danske Bank prioriterer kontakten til iværksættere højt. Ikke så meget for at skabe bankforretning her og nu, men for at forstå og forberede sig på fremtidens forretningsmodeller.

Læs mere

anitakageriet

Iværksætteri: Kagemager siger nej til tunge og lange forløb

10.10.2019

Anita Sali Nielsen, konditor og kvinden bag det succesfulde Kageriget i Holsted, har kastet sig over endnu et iværksættereventyr. Hun ønsker nærværende iværksætterservice.

Læs mere

reneartikel

Erhvervshus Sydjylland ansætter økonomichef

10.10.2019

René Poulsen får ansvaret for at opbygge Erhvervshus Sydjyllands økonomifunktion.

Læs mere

grossist

Alarmklokkerne bimler for grossist-virksomhederne

10.10.2019

I en ny rapport om engrosbranchen fastslår Dansk Industri, at danske grossistvirksomheder står overfor massive udfordringer, hvor der er brug for at gribe den accelererende digitalisering. Rikke Boel Olesen fra Erhvervshus Sydjylland har gode råd.

Læs mere

test_tv2case

TV2-deltagelse får solen til at skinne over Kolding-iværksættere

10.10.2019

Deltagelsen i TV2’s ’Vejen til Seier’ har betydet gennembrud for de to Kolding-iværksættere Admir Klapija og Nevres Pasalic fra Sun & Safe og deres nye løsning til hotelbranchen.

Læs mere

”Det her virker for virksomhederne”

06.06.2019

Michael Dinesen erhvervskonsulent i Business Aabenraa er overrasket over, hvor hurtigt det nye samspil med Erhvervshus Sydjylland om virksomhederne er kommet til at fungere. Dekoprint i Padborg har på rekordtid vendt en ellers truende udvikling

Læs mere