Ny podcast skal inspirere turisme-erhvervet

10.08.2020

Dansk Kyst- og Naturturisme og Erhvervshus Sydjylland udgiver sammen en podcast for turisme-erhvervet. Podcasten hedder ’Tjek på Turismen’, og målet er at komme med ny viden og inspiration til turismevirksomheder i hele landet.

Allerede nu ligger der to episoder af ”Tjek på Turismen”, som du kan downloade eller lytte til online. Hvis du har brug lidt hjælp til at podcaste, så har vi en kort vejledning i bunden af denne artikel.

”Tjek på Turismen” er et samarbejde, som skal inspirere turismeerhvervet til forretningsudvikling i hele landet. Af den grund falder det naturligt, at et af Danmarks seks erhvervshuse, Erhvervshus Sydjylland og Dansk Kyst- og Naturturisme er gået sammen om at skabe og udgive en podcast.

For Dansk Kyst- og Naturturisme er initiativet en vigtig del af arbejdet med at udbrede innovation i turismen – helt ud til den enkelte virksomhed.

- Vi så en mulighed for at udkomme på et medie, der passer godt til vores målgruppe af virksomhedsejere og aktører i turismevirksomheder. Vi ved, at mange af dem er nysgerrige efter ny viden eller metoder til at udvikle forretningen, og sammen med Erhvervshus Sydjylland har vi en række stærke eksempler og cases til netop det. Men vi ved også godt, at det kan være svært at finde tiden til at læse en rapport eller se et webinar i en travl hverdag. Derfor igangsatte vi podcast-projektet for at give dem en mulighed for at få viden ’to go’, fortæller Rasmus Friis Sørensen, innovationschef hos Dansk Kyst- og Naturturisme.

Erhvervshus Sydjylland har netop turisme som et af organisationens fem kerneområder. Derfor giver samarbejdet med Dansk Kyst- og Naturturisme god mening for at sætte fokus på et vigtigt erhverv i regionen og samtidig berige erhvervet med inspiration og eksempler, der rækker ud over regionens grænser.

– Det ligger næsten i ordet, at kompetencerne er godt delt mellem erhverv og turisme, når man taler om Dansk Kyst- og Naturturisme og Erhvervshus Sydjylland. Begge organisationer er optagede af at tænke nyt for at sætte gang i forretningsudviklingen og give inspiration til alle virksomheder, der lever af turisme. Med ’Tjek på Turismen’ kan vi kombinere vores forankring inden for erhvervsfremme med turismekompetencerne i Dansk Kyst- og Naturturisme og sammen bidrage til udvikling inden for dette vigtige erhverv, uddyber Nikolaj Stig Nielsen, kommunikationschef i Erhvervshus Sydjylland.

Begynder med ti episoder

De to organisationer samarbejder i første omgang om ti episoder i serien ”Tjek på Turismen”. Hver episode vil omhandle et emne, tema, en metode eller interessante resultater fra et projekt, som kan være til gavn og inspiration for turismeerhvervet.

mads_schreiner

Den første episode har fokus på ”De tyske feriegæster i en coronatid”. Podcastværterne Jesper Lunau fra Erhvervshus Sydjylland og Cathrine Laursen fra Dansk Kyst- og Naturturisme får besøg af Mads Schreiner, Markedschef i Tyskland for VisitDenmark (på billedet herover) til en snak om de tyske feriegæsters ferieforventninger både under, men også efter Corona. Hør episoden online.

I den anden episode, som udkom 5. august, møder du Kasper Møgelvang (herover), som er direktør i virksomheden Orange Elevator. Han har en enkel model for at øge salget på de samme kunder. Hør episoden online.

Sådan kommer du i gang

En podcast er en lydfil, som du via internettet på din mobiltelefon eller computer kan hente ned og lytte til, når det passer dig.

1. Download en podcast-app.
Har du en iPhone, er der allerede installeret en app til podcast (lilla ikon). Har du en Android telefon, skal du selv downloade og installere en podcast-app i Google Play. Der findes flere forskellige gratis versioner.

2. Find dine favoritpodcasts.
Søg podcasts frem via søgefunktionen i din podcast-app. Du kan søge på titler, f.eks. ”Tjek på Turismen” - eller på søgeord der interesserer dig. Vælger du at abonnere på en podcast, får du automatisk nye episoder i din podcast-app, når de udkommer.

3. Lyt med, når det passer dig.
Gå i 'biblioteket' i din podcast-app og find de podcasts, du har valgt at abonnere på. ”Tryk på podcasten og derefter den episode, du vil lytte til. God fornøjelse!

Tjek på Turismen