Nedlukning krævede fokus på andre kunder

En minianalyse og et skarpt fokus på det, der kunne gøres noget ved, hjalp Nomotec godt på vej igennem corona-nedlukningen.

Brand og redning benytter trolleys

Nomotec ApS arbejder med at forbedre arbejdsmiljø og har udviklet en elektrificeret trolley, som understøtter træk, skub og løft i mange forskellige brancher. Da Corona-virussen lukkede Danmark, var et større projekt i hotel- og konferencebranchen blevet færdigt.

- Vi var netop ved at lancere en løsning i tæt samarbejde med Scandic i Sønderborg. Det kommer vi nok til at vente med, indtil de får kræfter til at investere i vores løsning. Derfor har vi måttet ændre fokus, fortæller Klaus Brock, som er direktør i Nomotec

- Men vi er en udviklings- og produktionsvirksomhed, som har kunnet bruge den ekstra tid, vi har fået, til at accelerere de udviklingsprojekter, vi er i gang med, så de er klar, når kunderne lige så stille og roligt lukker op igen.

Ingen nedlukning, ingen fyringer

Virksomheden har ikke været lukket ned under Corona-krisen, men der er blevet arbejdet mest hjemmefra. Da nedlukningen først var en realitet, så handlede det for Klaus om at fokusere:

- Jeg lavede en minianalyse af de brancher, vi kan levere til, og der var nogle af dem, som gik fri af nedlukningen og stadig havde brug for vores løsninger. Vi valgte at fokusere på det, vi kunne gøre noget ved og som kunne skabe omsætning.

Hans minianalyse byggede på sparring i netværk, samtaler med kunder og de ting, som han læste sig til. Analysen dannede baggrund for et ændret fokus, hvor det blev andre af virksomhedens kundegrupper, som fik opmærksomhed.

Flyttede fokus til andre kunder

Derfor fokuserer Nomotec blandt andet på tre områder: Brand & redning, e-handel og entreprenører.

- Vi har et tæt samarbejde med Sønderborg Brand og Redning, og vi har netop leveret en stor løsning til Hovedstadens Beredskab, fortæller Klaus.

- På samme måde oplever vi, at byggebranchen er i gang nu, fordi det offentlige investeringsloft er væk, ligesom e-handlens lagre vil kunne bruge hjælpe til at flytte varer på en bedre måde.

Nomotec er en relativt lille virksomhed med få ansatte, og de har derfor ikke måttet afskedige nogen. De har efter vejledning fra Erhvervshus Sydjyllands corona-beredskab søgt om kompensationspakken for selvstændige.

- Min kontaktperson har sat sig godt ind i virksomheden og været meget behjælpelig i de her lidt vanskelige tider.

Opbakning og støtte betyder meget

Og de har også mærket lokal opbakning, som betyder meget, hvis man spørger Klaus:

- Sønderborg Vækstråd har været gode til at støtte op, og jeg oplever generelt en rigtig god opmærksomhed på små og mellemstore virksomheder.

Klaus Brock er sikker på, at efterspørgslen vil komme tilbage, da den avancerede elektrificerede trolley arbejder på et område, som arbejdstilsynet har meget fokus på i forhold til at undgå arbejdsskader.

- Men udfordringen er, at de først skal så godt som muligt igennem krisen og være klar, når de forskellige brancher stille og roligt lukker op igen.