Madsteder fik tid til kreativitet i en corona-tid

01.09.2020

Caféer og restauranter blev hårdt ramt af corona-nedlukningen. 2 ud af 5 restauranter mistede 75 procent af omsætningen ifølge tal fra Danmarks Statistik.

podcast3

Det tvang mange restauratører til at gå nye veje. Det gjaldt også Porsborg, som har bygget sin forretning op omkring madoplevelser i Ribe. Bjarne Christensen, som er medejer af Porsborg, er den ene af vores gæster, og han fortæller, hvordan de sendte alle ansatte hjem, men også udviklede et take-away koncept bare seks timer efter, at Mette Frederiksen havde fortalt, at nu lukkede store dele af Danmark.

Porsborg stod allerede før corona-nedlukningen som en af de innovative spisesteder, hvor mange forskellige idéer og løsninger løbende testes og afprøves. Corona-lukningen gav mere tid til at fordybe sig i de ting, som ikke kun var drift, og det er en pointe, som vækker genklang hos vores anden gæst, Carina Ren.

Hun er med i en forskergruppe fra Aalborg Universitet, som har undersøgt branchen evne til at være innovativ under corona-nedlukningen, og de samler lokale, nationale og internationale erfaringer for at blive klogere på, hvad der fungerer i en presset branche.

En branche, som først kan forvente at være på niveauet før corona-nedlukningen i 2023, hvis man spørger det britiske analyseinstitut Tourism Economics. Alt det og meget mere kommer vi ind i på denne udgave af ”Tjek på Turismen.”

kickstartdanskturisme.dk kan du b.la. læse artikler fra Aalborg Universitets undersøgelse. Besøg også Porsborgs for at læse mere om en nytænkende virksomhed.

Sådan kommer du i gang

En podcast er en lydfil, som du via internettet på din mobiltelefon eller computer kan hente ned og lytte til, når det passer dig.

1. Download en podcast-app.
Har du en iPhone, er der allerede installeret en app til podcast (lilla ikon). Har du en Android telefon, skal du selv downloade og installere en podcast-app i Google Play. Der findes flere forskellige gratis versioner.

2. Find dine favoritpodcasts.
Søg podcasts frem via søgefunktionen i din podcast-app. Du kan søge på titler, f.eks. ”Tjek på Turismen” - eller på søgeord der interesserer dig. Vælger du at abonnere på en podcast, får du automatisk nye episoder i din podcast-app, når de udkommer.

3. Lyt med, når det passer dig.
Gå i 'biblioteket' i din podcast-app og find de podcasts, du har valgt at abonnere på. ”Tryk på podcasten og derefter den episode, du vil lytte til. God fornøjelse!

Tjek på Turismen