undersidebanner_inspiration

Øvrige arkiverdivider_undersideboks_sortunderside_nyheder

underside_profilen

underside_virksomhedscases

podcast

Virksomheder skal inspireres af ny podcast

17.12.2020

Som en del af Sydjysk Verdensklasse kommer Erhvervshus Sydjylland også med en ny podcast. Den skal inspirere de sydjyske virksomheder til forretningsudvikling.

Læs mere

tpt_e7

Glem teknologifrygten, brug IOT

16.12.2020

Begrebet IoT står for Internet of Things og er i dag i rivende udvikling. IoT dækker over, at vi kobler ting eller enheder til internettet, hvilket skaber data, der ofte indeholder værdifuld viden, man som virksomhedsejer kan bruge til at udvikle forretningen.

Læs mere

tpt_podcast_06

Online gæstebog øger tilfredshed og salg

25.11.2020

De fleste turister kender gæsteservicebogen fra feriehuset eller hotelværelset. En mappe fyldt med praktiske oplysninger, som du skal bruge for at få et godt ophold. Men den tager tid for receptionisterne at holde ajour, og indeholder ofte mere end rigelig information.

Læs mere

jacob_artikelbillede

Sydjysk verdensklasse er målestok for os

18.11.2020

Nærhed til Danmarks grænse til Tyskland – porten til Europa – giver Erhvervshus Sydjylland et naturligt fokus på eksport og internationalisering.

Læs mere

allanclausen_klumme

Et vellykket ejerskifte kræver tid og planlægning

02.11.2020

20.000 små og mellemstore virksomheder skal inden for de næste ti år gennemføre et ejerskifte. Desværre ser vi ofte, at det sker automatisk i de familieejede virksomheder, hvor konen overtager, fordi ejeren dør. Konsekvensen af et for sent ejerskifte kan aflæses i regnskabet, kom derfor i gang i god tid.

Læs mere

daxogbigdata

Turismen på Rømø udvikles af Big Data

27.10.2020

Når vejrudsigten siger vestenvind på Rømø, skal der flere på arbejde på Café Fru Dax. Så stiger salget af is nemlig i caféen. Det ved de nu, fordi et nyt Big Data projekt bekræfter mavefornemmelse og gør øens turistaktører i stand til at planlægge efter fakta frem for fornemmelser.

Læs mere

Verdensmål

Vækst med verdensmålene

20.10.2020

Udenrigsministeriet anslår, at Verdensmålene frem mod 2030 kan skabe forretningsmuligheder på op til 400 milliarder kroner for danske virksomheder, der har de bæredygtige løsninger, der skal til. Verdensmålene er derfor en unik vækst- og eksportmulighed.

Læs mere

djurs_sommerland

Sådan navigerede Djurs Sommerland sig igennem corona-åbningen

07.10.2020

Corona-nedlukningen ramte dansk turisme bredt. I denne episode gør vi dig klogere på, hvad en af Danmarks største attraktioner, Djurs Sommerland, gjorde før, under og efter nedlukningen. Hvordan styrer man en attraktions-sværvægter som Djurs Sommerland igennem en usikker corona-tid?

Læs mere

peter_lind_klumme

Den grønne omstilling er i fuld gang

01.10.2020

I 2050 skal EU være CO2 neutral. Det kræver en omfattende omstilling af hele vores samfund. Og den proces er for længst begyndt.

Læs mere

Andreas til web

Nu får de sydjyske ejerledere en hånd

07.09.2020

Over 40.000 små og mellemstore virksomheder er det, som kaldes en ejerledet virksomhed. Som navnet antyder, er det virksomheder, hvor ejeren og den daglige leder er én og samme person.

Denne gruppe af virksomheder har deres egne udfordringer, men også nogle særlige fordele.

Læs mere

podcast3

Madsteder fik tid til kreativitet i en corona-tid

01.09.2020

Caféer og restauranter blev hårdt ramt af corona-nedlukningen. 2 ud af 5 restauranter mistede 75 procent af omsætningen ifølge tal fra Danmarks Statistik.

Læs mere

Kasper fra Orange Elevator

Ny podcast skal inspirere turisme-erhvervet

10.08.2020

Dansk Kyst- og Naturturisme og Erhvervshus Sydjylland udgiver sammen en podcast for turisme-erhvervet. Podcasten hedder ’Tjek på Turismen’, og målet er at komme med ny viden og inspiration til turismevirksomheder i hele landet.

Læs mere

jacob_artikelbillede

Grøn omstilling - har vi nu råd til det?

10.06.2020

Ikke bare foråret er grønt lige nu – det er også store dele af samfundets og erhvervslivets aktuelle dagsorden. Men er bæredygtighed blot lidt grøn luksuskrymmel på den store erhvervskage, eller indeholder den grønne dagsorden reelle vækstmuligheder for de danske virksomheder nu og her?

Læs mere

jacob_artikelbillede

Corona-hjælpepakkerne er det umuliges kunst

10.05.2020

I disse dage bliver milliarder af kroner pumpet ud til de danske virksomheder, der har fået fjernet hele eller dele af sit eksistensgrundlag under corona-krisen. Det ventes, at den samlede regning for corona-hjælpepakkerne til erhvervslivet løber op over 300 mia. kroner.

Læs mere

Sådan styrker du markedsføring og salg gennem digitalisering

10.10.2019

Af Rikke Boel Olesen

Du snyder dig selv og taber langsomt terræn, hvis ikke du tænker digitalisering ind i dit salg og din markedsføring. Start i det små – men oplev store effekter.

Læs mere

Kina er tættere på, end du tror

10.10.2019

Kræver det tonsvis af papirarbejde, en femårsplan og kæmpe investeringer at komme ind på det kinesiske marked? ”Nej, slet ikke”, siger Erhvervshusets nyansatte forretningsudvikler, Martin Th. Appel. Ifølge hans erfaring behøver de kinesiske forbrugere ikke at være mange klik væk for danske vareproducenter.

Læs mere

Det starter med den sunde fornuft

10.10.2019

Jeanette Kristensen er nytiltrådt forretningsudvikler hos Erhvervshus Sydjylland med spidskompetence i cirkulær økonomi. Hun understreger, at der er penge i cirkulær økonomi, og med små skridt kan virksomheder nå synlige resultater.

Læs mere

Hokus pokus – digitalisering…

15.09.2019

Digitalisering er ikke et magisk trylleord, der automatisk gør virksomheder rigere. Succesen med digitale tiltag afhænger af, at virksomheden har et klart og veldefineret projekt, som er forankret i forretningsstrategien. Det er budskabet fra erhvervshusets Torben Schwartz.

Læs mere

Ejer- og generationsskifte

20.06.2019

Af Allan Clausen

Få hjælp til salget af din virksomhed eller generationsskiftet. Det er både følelser, psykologi og jura, som skal sikre dig en god overdragelse

Læs mere