Ingen kompensation – kan det virkelig passe?

05.05.2020

Dansk kosmetolog med forretning i Kollund, men adresse syd for grænsen, undrede sig, da hendes ansøgning om kompensation for tabt omsætning blev afvist i ansøgningssystemet. Kunne det nu passe? Nej, det kunne det ikke, og nu er fejlen i systemet rettet.

Vivian Hede Jacobsen, som er selvstændig kosmetolog og har egen virksomhed i Kollund er gået fra frustreret til glad i den seneste uge. Hun betaler dansk moms og skat, men bor i Harreslev i Tyskland. Adressen syd for grænsen har indtil nu afholdt hende fra at få adgang til søge dansk kompensation for tabt omsætning.

- Det var frustrerende, fordi jeg netop betaler dansk skat og dansk moms, og derfor er jeg jo berettiget.

Løsningen blev fundet

Derfor har Vivian haft kontakt til politikere, Erhvervsstyrelsen og lagt opslag op på sociale medier. Hun fik før påske fat i Erhvervshus Sydjylland, og det satte skub i tingene:

- Jeg fik en rigtig fin service, og der blev sat skub i tingene, og nu er der kommet en løsning, hvor jeg kan få adgang til søge kompensation for den måned, hvor jeg har været lukket, fortæller Vivian, som fik hjælp af Mette Skovgaard Stahl, forretningsudvikler i Erhvervshus Sydjylland.

Erhvervshuset benyttede sig af sin gode kontakt til Erhvervsstyrelsen og påpegede udfordringerne, og det har betydet en ændring, som kan komme flere til gavn.

Indsatsen hjælper flere

- Der er andre, som står med det samme problem, hvor de har bopæl i udlandet, men oprettet en virksomhed i Danmark, siger Vivian, fordi hun er stødt på enkelte tilfælde.

Det kan man læse i den artikel, som var med til at sætte skub i problematikken i Flensborg Avis 17. april, hvor det blandt andet fremgår, at hun har haft kontakt med en frisør i Sverige, som er fastlåst i den samme problematik.

Men nu kan alle søge, hvis de lever op til de øvrige betingelser for kompensation. Det bekræfter Erhvervsstyrelsen overfor Erhvervsnyt Syd i dag.

Nu åbner hun igen

Da vi fanger hende fredag på en telefon, er Vivian både glad og har travlt, fordi hun genåbner igen mandag morgen.

- Jeg glæder mig til at åbne dørene for kunderne igen. Jeg har været lukket ned en måned, og nu er med enkelte ændringer klar til åbne for kunderne igen, som heller ikke kan vente med at komme forbi.

Vivian Hede Jacobsen har kun måttet ændre, at kunderne nu bliver bedt om at vaske hænder og spritte hænderne af, når de kommer, men hun har altid selv sprittet af og skiftet til rene håndklæder efter hver behandling.

Hendes virksomhed holder til på 2. sal ovenpå et privathospital, hvor kunderne tidligere kunne benytte sig af privathospitalets venteværelse. Fremover bliver de sendt til bagdøren, hvor hun henter dem. Og der kommer til at være travlhed igen. Hun har en næsten en booket kalender klar for den første uge.

- Den sidste måned har jeg ligget stille, og jeg har været rastløs, men nu glæder jeg mig over to ting: At kunne åbne igen og at jeg får adgang til at søge kompensation.

Vivian Hedes lokalerVivian Hede Jacobsen åbner igen mandag 20. april 2020 fra 2. sal i denne bygning i Kollund.