Erhvervsledere: Hold ferie med omtanke

Hvordan får du mest muligt ud af din ferie, når du som leder hopper ud af den daglige drift? Er det tid til at glemme alt om virksomheden, eller er det nu, du har tid til gøre dig tanker om din egen og din virksomheds udvikling. Vi har spurgt fire sydjyske ledere, hvordan de griber ferietiden an.

André Lund Kretschmann

  • Direktør i Intersped i Vejen
  • 4 ansatte
voxpopandre
Rekreation og refleksion

”For mig er sommerferien todelt. Som ejerleder har jeg lange arbejdsdage, og det trækker store veksler på familien i hverdagene. I ferien kan jeg gøre lidt af skaden god igen. Mobilen bliver (næsten) slukket og familien prioriteret fuldt ud. Men det er også i ferien, jeg har tid til at reflektere over, hvor vi som virksomhed skal hen. Det er på gå- og cykelture, jeg kan tænke over, hvordan vi bedst udvikler virksomheden de kommende år. Det er ikke altid nemt i en hektisk hverdag, lige at tage turen op i helikopteren. Populært sagt, så drukner man nemt i driften.

I øvrigt fungerer det bedst for mig, at jeg deler min sommerferie op i to. Vi er en lille virksomhed, og på trods af mine kompetente kolleger, så har tingene det med at hobe sig op i mit fravær. Derfor kan tre uger godt give en lidt for stor pukkel, der skal arbejdes af, når jeg er tilbage.”

Anita V. Lund

  • Adm. direktør i proVET i Lunderskov
  • 8 ansatte
voxpopanita
Vi forsøger at give hinanden fri

"Vi er to ejere i vores virksomhed, og vi holder ferie på skift og forsøger at give hinanden fri, så vi kan slippe det hele, når vi holder ferie. Hvis jeg skal op i helikopteren indimellem og se virksomheden oppefra, så er det afgørende, at jeg i ferien får tømt hovedet fuldstændig for drift og projekter.

Det betyder, at vores familie ofte tager langt op i de franske alper, hvor vi vandrer, cykler og nyder den stille tilværelse sammen. Min mail har autosvar, og min telefon bliver omstillet til virksomheden, så det er kun i tilfælde af noget uopsætteligt, at der bliver taget fat i mig."

Steffan Kyhl

  • Direktør Sønderjydsk Kål i Haderslev
  • 10 ansatte i højsæsonen
voxpopsteffan
Vi er forskelligt indrettede

”Jeg har siddet med ledelse i mange år – også før jeg kom til Sønderjydsk Kål – og haft ansvar for ledere. Jeg kan se, at det er meget forskelligt, hvordan vi kobler af og bruger ferien bedst.

For mig er det meget enkelt. Når jeg holder fri, så holder jeg virkelig fri. Jeg sørger for at få afsluttet alt, som jeg kan afslutte, så jeg ikke skal tjekke mail og telefon. Det er nødvendigt, for at mit hoved kan få fri, og det er, når jeg kobler fuldstændig af, at jeg tanker energi til igen at være på efter ferien.

Når det er sagt, så henter jeg også inspiration på ferien. Er jeg fx på ferie i Frankrig, så ser og smager jeg hvidkål i nye sammenhænge. Der opstår nye ideer, når jeg er ude af den vante daglige rytme.”

Lene Ankersborg

  • Lejrskov Rengøring i Kolding
  • 44 ansatte
voxpoplene
Jeg skal så langt væk som muligt

”Hvis vi holder ferie i Danmark, får jeg ikke lagt arbejdet til side. Jeg skal så langt væk som muligt, så jeg ikke lige tjekker mails og telefoner. Min familie og jeg holder ferie i Italien. Jeg har drevet virksomhed i mere end 15 år, og det er faktisk blevet en stadig større udfordring at komme væk fra arbejdet, da der i dag er internet overalt hvor mails og mobiler kan tjekkes.

Vi er fire i ledergruppen, som dækker ind for hinanden. Det betyder, at jeg kan slappe af, hvilket er nødvendigt. Jeg har en hverdag, hvor der altid er mere, end jeg kan nå, så mit hoved har brug for at blive sat fri – selv om jeg altid kan blive fristet af lige at følge med derhjemme.”

Sidst opdateret: 04.07.2019