Udvælgelse af kandidater til European Digital Innovation Hubs

13.08.2020

Klynger, Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter (GTS´ere), viden- og forskningsinstitutioner kan nu melde sig til et europæisk netværk, de såkaldte European Digital Innovation Hubs.

edih

Den digitale omstilling i Danmark skal styrkes, fordi det går ikke hurtigt nok. Det samme billede tegner sig i Europa, hvor kun én ud af hver femte virksomhed er højt digitaliseret. og det vil EU-Kommisionen ændre på.

Derfor skal der skabes et netværk af europæiske digitale innovations hubs, som led i implementeringen af det kommende Digital-Europe-program i EU.

Netværket skal fremme den digitale omstilling og forbedre brugen af digitale teknologier i virksomheder i hele Danmark. Det skal ske ved at tilbyde adgang til en række services i samarbejder mellem erhvervshuse, klynger, GTS’er, viden- og forskningsinstitutioner.

Fokus på de regionale styrker i Danmark

Erhvervsstyrelsen har besluttet, at landet seks erhvervshuse skal være ansøgere til disse digitale innovations hubs - med en koordinerende rolle og som regionale knudepunkter for virksomheder og samarbejdspartnere samt ift. øvrige hubs nationalt og i EU.

Det er særligt områder, som kunstig intelligens, supercomputere og cybersikkerhed, som de danske hubs skal understøtte. EU har øremærket foreløbigt 133 millioner kr. til hubs i Danmark.

Erhvervshusene i Danmark gennemfører en koordineret og åben proces med afsæt i regionale styrkepositioner, når det handler om kandidaterne.

Vigtige datoer i 2020

21. august: Informationsmøde online, se boks for detaljer

15. september: Ansøgningsfrist (kl. 12.00)

15. oktober: Kandidaterne offentliggøres