Erhvervshus opretter corona-beredskab til sydjyske virksomheder

12.03.2020

Erhvervshus Sydjylland står klar med sparring og vejledning til virksomheder, der er akut udfordret af coronakrisen

 

Coronakrisen medfører lige nu nedlukning af virksomheder, brud på forsyningskæder og vigende afsætning i dele af erhvervslivet. Det mærker Erhvervshus Sydjylland i form af et stigende antal henvendelser fra virksomheder, der er presset af situationen.

- Lige nu ændrer vores dialog sig med virksomhederne til at handle mere og mere om akutte udfordringer. Det kan være omkring personalespørgsmål eller ændrede leverandørforhold. Men desværre også i stigende grad om akutte økonomiske udfordringer, siger Hanne Gulløv der er chef for Erhvervshus Sydjyllands forretningsudviklere.

Fra langsigtet sparring til akut problemløsning

Normalt er det sparring omkring de sydjyske virksomheders langsigtede udviklingsmuligheder, der fylder mest i erhvervshusets dialog med virksomhederne. Men den aktuelle coronakrise har gjort det nødvendigt for erhvervshuset at samle et beredskabsteam, der er klar til at sparre med virksomheder, der oplever akutte problemer.

- Vi har i erhvervshuset en række folk, der har erfaring med at håndtere krisesituationer fra flere relevante virksomhedsvinkler. De er klar til at prioritere dialogen med de corona-ramte virksomheder og vejlede dem omkring de akutte udfordringer, siger Hanne Gulløv.

De digitale dialogværktøjer i brug

Fysiske møder er dog udelukket på grund af den aktuelle risiko for at sprede coronavirus. Derfor foregår al erhvervshusets vejledning fra i dag via telefon, webmøder og mails.

- Vi har i lighed med alle andre offentlige instanser aflyst alle fysiske møder. Til gengæld er vi klar til at bruge de digitale møde- og dialogværktøjer i stor stil. Det er præcis i en situation som denne, at de digitale værktøjer skal bevise deres værd, siger Hanne Gulløv.

Vejledning omkring kompensation

Regeringen har indtil videre oprettet en kompensationsordning for virksomheder, der lider tab i forbindelse med aflysning af arrangementer. Denne ordning indgår i erhvervshusets vejledning. Derudover følger erhvervshusets folk udviklingen tæt i forhold til eventuelle nye ordninger.