Erhvervslivet elsker sport og speedway

10.10.2019

Weekenden bød på for første gang i 17 år på et VM-løb på dansk speedways nationalstadion i Vojens. Det var samtidig premiere på en nyskabelse. For første gang i den sydjyske speedwayhistorie er der nemlig skabt et stærkt sponsor- og erhvervsnetværk omkring den ædle knallertsport.

Ambitionerne er tårnhøje i Vojens Speedway Center, der blev grundlagt i 1975 af Ole Olsen. Her står man ikke blot på skuldrene af en stolt dansk speedwaytradition. Nu skal der også skabes et stærkt sponsor- og virksomhedsnetværk. Det sker med Jacob Olsens – søn af Ole Olsen – overtagelse af det sydjyske speedwaycenter og med ansættelsen af Helge Frimodt Pedersen som company manager.

”Vi er overvældede over interessen for det sydjyske erhvervsnetværk. De første 500 VIP-billetter til weekendens VM-arrangement var nærmest revet væk, før vi kunne fortælle, hvad VIP-pakken overhovedet indeholdt,” siger Helge Frimodt Pedersen.

Dermed viser erhvervslivet i Sydjylland nok engang, at sporten er et trækplaster. Det oplever man også i de store sportsgren, hvor superligaklubberne i fodbold, topholdene i håndbold og ishockey er stærke samlingspunkter for det lokale erhvervsliv.

Del af en vinderkultur

Til weekendens VM-løb var 15.000 på lægterne, hvilket var tæt på udsolgt. For de deltagende virksomheder giver det ifølge Helge Frimodt Pedersen noget særligt at træde ind i en ramme, der emmer af sport og tradition.

”Selvfølgelig kommer virksomhederne, fordi de ønsker at netværke og tale med kunder og samarbejdspartnere under andre rammer end de vante. Og her er der ingen som helst tvivl om, at dansk speedway – og i særdeleshed speedway i Sydjylland – er en fortælling, som mange virksomheder gerne vil spejle sig i, fordi den også handler om en vinderkultur” siger han.

”Det har været en kæmpe oplevelse for vores kunder at være til speedway. Alt fungerede i VIP-teltet, og så appellerer speedway i Vojens ikke kun til lokale virksomheder. Her er legender og en særlig historie – det er hele nationen, som det kan samle. Vi oplevede kun glade mennesker og et fantastisk fællesskab.” Rene Tarp, medejer, slagter Lampe, der havde 8 store kunder med til VIP-arrangement.

10.10.2019

Superliga-netværk

Det nye sponsornetværk har i opstartsåret været atypisk sammenlignet med andre erhvervsnetværk. Der er således kun to begivenheder i 2019 at samles om, nemlig EM i august og weekendens VM Grandprix. Fra næste år er Vojens igen med i den danske speedway-superliga, og så kommer der 10-12 stævner på hjemmebane, hvor netværket mødes.

”For virksomhederne er det vigtigt, at vi ikke kun har to store internationale løb, selv om det er her, at vi kan tilbyde oplevelser i særklasse. Værdien ligger også i med jævne frekvenser at være sammen med de andre virksomheder i netværket og dermed skabe forbindelser og forretning. Det kommer til at ske med vores superliga-deltagelse,” siger Helge Frimodt Pedersen.

vip

Fra ECCO til VVS’eren

Vojens Speedway Center arbejder med sponsorpakker i alle prisklasser, og Helge Frimodt Pedersen, der er tidligere bankmand, men som blev drevet ind i speedwayverdenen tilbage i 2004 som manager for speedwaykøreren Nicki Pedersen, betoner vigtigheden af individuelt tilpassede sponsorpakker.

”Virksomhederne har individuelle ønsker, og vi prøver så vidt muligt at tilpasse vores sponsorater til deres behov,” siger Helge Frimodt Pedersen, der glæder sig over, at det både er ECCO, lokale håndværksvirksomheder, landets pengeinstitutter og nationale virksomheder, som finder vej til speedway i Vojens.

”Vi har store planer og drømme om at udvikle vores erhvervskoncepter. Det kan fx også være tilbud til virksomheder, hvor de kan bruge vores stadion som ramme om kundebesøg og produktdemonstrationer, og hvor dagen fx kan krydres med et besøg af en af de danske speedwaystjerner. Vi skal tænke i helhedsoplevelser, som også rækker ud over selve speedwayen,” siger Helge Frimodt Pedersen.

stadion

Læs mere om Vojens Speedway Center: https://vojensspeedwaycenter.dk