”Det her virker for virksomhederne”

06.06.2019

Michael Dinesen erhvervskonsulent i Business Aabenraa er overrasket over, hvor hurtigt det nye samspil med Erhvervshus Sydjylland om virksomhederne er kommet til at fungere. Dekoprint i Padborg har på rekordtid vendt en ellers truende udvikling

Michael Dinesen, erhvervskonsulent i Business Aabenraa, har svært ved at få armene ned over, at Sydjylland har fået sit eget erhvervshus med specialister ”lige rundt om hjørnet”.

- Jeg ved godt, at vi før har haft et regionalt væksthus, men den nye geografiske placering gør, at det er rykket meget tættere på. Det her virker for virksomhederne, siger Michael Dinesen, erhvervskonsulent Business Aabenraa.

Og det er ikke kun den geografiske placering, som er med til at styrke indsatsen for de lokale virksomheder, mener han.

- Vi har nu er erhvervshus, som tager sig af alle vores virksomheder og ikke kun dem med høje vækstrater og gazellepotentiale, siger erhvervskonsulenten.

Dekoprint ud af krisen

Set med Michael Dinesens øjne, så er styrken i det nye set up, at virksomhederne nu både har den lokale erhvervsservice og den specialiserede viden indenfor kort afstand.

- Vi har det indgående kendskab til virksomhederne, og kan hurtigt hjælpe dem med at afdække hvilke specialistkompetencer, de har brug for, siger Michael Dinesen.

Et godt eksempel er Dekoprint i Padborg. Den 40-årige skiltevirksomhed var i 2013 gennem et generationsskifte, men trods masser af kunder og travlhed, har virksomheden de seneste år været hårdt udfordret økonomisk.

Michael Dinesen anbefalede Dekoprints direktør Søren Pedersen at få hjælp af Erhvervshus Sydjylland til forretningsudviklingen.

- Det er det bedste råd, som jeg har fået, og der gik vel knap en dag, fra jeg bad Michael om at tage affære, før deres konsulent stod hernede, siger Søren Pedersen.

Dekoprint har efter et par indledende møder fået tilknyttet en frivillig rådgiver med stort kendskab til det at drive virksomheder, og de har nu vendt kurven.

- Vores bogholder har lavet et dynamisk likviditetsbudget, som gør, at vi hele tiden har overblik over, hvor mange penge, vi har inde og ude. Banken er glad, fordi den kan se, at vi har styr på tallene, siger Søren Pedersen, der også har fået åbnet øjnene for, hvordan de skaber den rette vækst:

- Vores produktionsprocesser kørte ikke optimalt, og vi brugte ikke vores produktionsapparat effektivt nok. Her er vi allerede blevet langt bedre, og vi kan nu se, hvor det er, vi tjener pengene, siger Søren Pedersen.

Nu også digitalisering

Næste step i Dekoprint hedder digitalisering. Gennem Business Aabenraa og Erhvervshus Sydjylland har virksomheden fundet vej til tilbuddet SMV:digital, hvor der er medfinansiering og hjælp til udvikling af nyt ERP-system. Ansøgningen er under behandling.

- Jeg er optimistisk. Igen har jeg fået hurtig og vigtig hjælp fra erhvervshuset til at skrue ansøgningen sammen på rette vis. Der er en masse ting, som jeg ikke kan gennemskue, og der betyder det noget, at de har en mand, som har 100 % styr på digitalisering, som kan hjælpe os på vej.

For Michael Dinesen og Business Aabenraa har det stor værdi, at han uproblematisk kan tage fat i forretningsudviklerne i Erhvervshus Sydjylland.

- Jeg betragter dem som kolleger, og det gør, at virksomhederne nu har specialistviden inden for rækkevidde. På den måde kan vi yde en endnu bedre service end før, siger erhvervskonsulenten.