Alarmklokkerne bimler for grossist-virksomhederne

10.10.2019

I en ny rapport om engrosbranchen fastslår Dansk Industri, at danske grossistvirksomheder står overfor massive udfordringer, hvor der er brug for at gribe den accelererende digitalisering. Rikke Boel Olesen fra Erhvervshus Sydjylland har gode råd.

Alarmklokkerne bimler lige nu over den danske engrosbranche. I hvert fald hvis man skal tro en ny rapport fra Dansk Industri, som mere end 300 danske engrosvirksomheder har bidraget til.

- Med rettidig omhu er der masser af muligheder for danske engroshandlere, men det kræver, at mange gennemtænker deres forretning, siger Sidsel Dyrholm Holst, branchedirektør i DI Handel i en pressemeddelelse.

Den accelererende digitalisering udpeges af Dansk Industri som en af de helt store trusler, idet udbredelsen af kunstig intelligens, brug af data og øget e-handel, kommer til at stille helt nye krav til grossistledet.

Digitaliseringen buldrer

Men på en og samme tid er det den selvsamme digitalisering, som rummer muligheder for at vinde fremtiden for de danske grossister. Det handler om at få nytænkt sin forretning.

Og her har Rikke Boel Olesen, forretningsudvikler, et godt råd til de sydjyske grossistvirksomheder.

- Mit bedste råd er at hente sparring og konkret hjælp udefra. Som direktør eller ejerleder kan du have stor gavn af at få et eksternt blik på din virksomhed. Det kan være vanskeligt selv at have øje for de udviklingsmuligheder, som ligger lige for, og man er heller ikke nødvendigvis ekspert på alt det, fremtiden kræver, siger Rikke Boel Olesen og fortsætter:

- Der er samtidig en lang række tilbud til virksomheder, hvor de på en og samme tid kan få økonomisk støtte og ekspertise tilført til for eksempel at digitalisere virksomheden.

Fremtidens krav

Dansk Industri peger på, at danske grossistvirksomheder skal geare sig til en fremtid præget af bl.a.:

  • Accelererende digitalisering
  • Stigende forventninger til kundevenlighed
  • Øget udbredelse af produktinnovation – bl.a. service omkring produktet
  • Effektiv levering
  • Skræddersyede løsninger

Læs også: Grossist tager springet - alt skal køre digitalt

Læs mere om Dansk Industris undersøgelse her.