Nu er der 100 mio. kr. til omstilling af hårdt ramte virksomheder

22.10.2020

Ny støttepulje for virksomheder, der er hårdt ramt af Corona-nedlukningen, åbner for ansøgninger den 30. oktober 2020. Puljen har særligt fokus på virksomheder inden for turisme- og oplevelseserhverv, men alle virksomheder, der er oplever alvorlige problemer som følge af COVID-19-pandemien, inviteres til at søge på tværs af geografi og brancher.

I slutningen af august besluttede regeringen og en række af Folketingets partier at give Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse ansvar for at udmønte 100 mio. kr. til omstilling af virksomheder i særligt hårdt ramte erhverv.

Fra den 26. oktober vil der være mulighed for at læse mere om kriterier og muligheder på erhvervshusenes hjemmesider, Virksomhedsguiden og hos de relevante partnere. 30. oktober åbnes der for ansøgninger til puljen.
Erhvervshus Sydjylland afholder et info-webinar om puljen, ansøgningskriterierne og ansøgningsprocessen på tirsdag d. 27. oktober kl. 9.

Stærke ambitioner ønskes
Puljen giver berørte virksomheder mulighed for at søge midler til en bred række af aktiviteter, der kan styrke tilpasningen af deres forretning. Midlerne kan fx gå til indkøb af udstyr, omstilling og tilpasning af forretningsmodeller, eller til at opkvalificere virksomhedens ansatte.

Administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group og bestyrelsesmedlem i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Dorte Krak glæder sig over, at midlerne nu når ud til de hårdt ramte virksomheder:

- Jeg kommer selv fra hotelbranchen og ved, hvor hård krisen er for mange virksomheder. Derfor er det vigtigt for mig, at vi hurtigt og effektivt får bragt midlerne i spil. Samtidig er det afgørende, at virksomhederne, der søger, har stærke ambitioner og et fundament bag ønskerne om omstilling. Jeg er glad for, at erhvervshusene arbejder sammen med turismeorganisationerne, så vi kan få nyheden om puljen ud til virksomheder i hele landet.”

Virksomheder kan søge op til 1,5 mio. kr. afhængig af deres størrelse og behov. Ansøgningerne vil bl.a. blive vurderet på, om omstillingsplanen er realistisk og hvor hårdt virksomheden har været ramt af COVID-19.

Fakta

  • Den 26. oktober vil yderligere oplysninger og kriterier for at søge puljen blive lagt på Virksomhedsguiden og erhvervshusenes hjemmesider.
  • Puljen til omstilling i dansk erhverv kan søges af virksomheder hos Erhvervshus Hovedstaden fra den 30. oktober 2020.
  • Midlerne bliver udbudt i flere runder, hvor virksomhederne kan søge. Det vil ikke værre efter først til mølle, men man vil skulle søge indenfor et tidsrum.
  • En virksomhed kan søge op til 1,5 mio. kr. afhængigt af bl.a. virksomhedens størrelse og behov.
  • Virksomheden skal selv stå for 25 pct. af udgifterne til det ansøgte projekt.